Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 6 afstand: van: naar:
Donderdag 16 juli 2015 86,8 km St. Cirq-Lapopie Flagnac

Slingerend door het Célé dal

De Célé is een bescheiden riviertje, waar ook veel wordt gekanood en gekampeerd. Onderweg veel vakantiefietsers die ons tegemoet komen. Blijkbaar lopen hier meerdere routes door het dal. Het is een klein dal, relatief kleine akkers met mais, gras en strobalen. Het graan is hier ook al geoogst. Het gras gaat ook in balen. Geen grote machines hier, maar een trekker met een baalmachine erachter. De Célé slingert en de wegen ook. Dat houdt het spannend. Verder zijn de hoogteverschillen beperkt, wel lekker op zo’n warme dag.

St. Cirq Lapopie

We fietsen het alternatief van de hoofdroute, minder klimmen en volgens ons ook nog een mooiere route door het dal van de Célé. Tijdens de LOW fietstocht hebben we ook voor dit dal gekozen, al gaat die route via een andere weg door het dal (meer naar het noorden).

Hoge rotsen en geoogste graanvelden

Vlak voor Figeac komen we weer op de hoofdroute. We halen bij de super nog een pak drinken, die we samen met het eerder gehaalde brood opsmikkelen in het stadspark. Met het relaxed fietsen is het nu trouwens gedaan. Op het heetst van de dag klimmen we het dal uit. Dat valt niet mee. Het is na de lunch nog zo'n 25 km, maar wel zware kilometers.

Koeien onderweg

Na zo'n 15 km in Montredon ploffen we neer bij de mairie onder het afdakje. Het blijkt dat de ambtenaren deze middag zitting hebben in dit plaatsje, want er komen verschillende mensen langs. Gelukkig is de laatste 10 km voornamelijk dalen, dus het zwaarste stuk hebben we erop zitten. Tegen half 3 zijn we bij de camping met een zwembad gelegen aan de Lot. We relaxen even en als de receptie open is, zoeken we een geschikt plekje met voldoende schaduw en vlak terrein. Daar zetten we de tent op. Terwijl Wim de boodschappen haalt, een kilometer verder bij de supermarkt, doet Joke de was.

Restanten van een kerk bij kerkhof in Célé dal

hoogte profiel