Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 7 afstand: van: naar:
Vrijdag 17 juli 2015 0,0 km Flagnac Flagnac

Hete rustdag

Vandaag een dag niet fietsen. Vaak doen we dan wel iets anders dan wassen en boodschappen, maar de hitte maakt dat we er vandaag echt een rustdag van gaan maken. Dat betekent liggen onder een boom nabij het zwembad. Het wandelingetje naar de super van zo'n 20 minuten is ook al een onderneming. Onderweg zien we dat op een groot grasveld een Roma-kamp wordt ingericht. Een bijzondere manier van leven. De kippen lopen rond de caravans, busjes en campers. Er zijn ook vele honden, gelukkig aangelijnd, maar ze maken wel veel herrie. In diverse busjes staan wasmachines. De brandkraan wordt afgetapt om de zwembadjes te vullen. Ook voor hen is het warm en voor de kinderen is zo’n zwembadje dan aangename verkoeling.

Bij de tent

Na de lunch en hangen bij de tent, gaan we bij de Lot liggen. Er is een matrixbord die aangeeft dat het water 10 m3/s stroomt door de Lot. Of dat veel of weinig is komen we niet achter. Er wordt in ieder geval nauwelijks gezwommen in de rivier. Als er Roma vlak naast ons komen zitten en aardig wat lawaai hebben, besluiten we maar naar het zwembad te verhuizen. Daar is wel voldoende gras om onze handdoek neer te leggen. We vermaken ons prima op deze warme dag.

Bij het zwembad

We hebben onze buitentent maar half over onze tent hangen, om de warmte uit onze binnentent te krijgen. Dat valt niet mee. Tegen middennacht begint het te onweren. We spannen onze tent af en halen de droge was en de waslijn op tijd naar binnen. Als het eenmaal gaat regenen, gaat het hard. De overburen in een stacaravan maken zich zorgen over onze tent, maar die houdt het goed dus we blijven lekker in de tent liggen en hopen dat het eindelijk gaat afkoelen.

Vogeltje op waslijn