Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 8 afstand: van: naar:
Zaterdag 18 juli 2015 61,0 km Flagnac St. Gervais

Onweer

Na een onrustige nacht vanwege onweer en regen, zijn we op tijd vertrokken vandaag, want we gaan richting het Centraal Massief. De eerste 36 kilometers zijn nog langs de Lot en de temperatuur loopt al snel op. Blij dat we op tijd zijn vertrokken.

Saint-Parthem

Het dal wordt steeds smaller tot dat we bij Entraygues-Sur-Truyère komen.

La Truyère bij Entraygues-Sur-Truyère

Rond 10 uur beginnen we met de beklimming van het Massief, eigenlijk twee klimmen met een afdaling ertussen. Tijdens de afdaling komen we twee vakantiefietsers tegemoet die omhoog ploeteren. Het klimmen vergaat ons goed, kwestie van je eigen tempo fietsen. Het was vast minder goed gegaan als het 35 graden of meer was geweest. Na twee uurtjes zijn we ‘boven’ in St. Amans-des-Cots. Net voor de middagsluiting halen we de boodschappen. Bij de mairie lunchen we op een bankje. Vrij snel betrekt de lucht. Joke loopt even naar de achterkant van de kerk om het dal te bekijken. We bereiden ons voor op een pittige onweersbui. De fietsen worden onder een afdakje gezet en wij gaan daar ook schuilen als de bliksemschichten en donder overgaan in een flinke regenbui. Na ruim een uur wordt het eindelijk weer droog. De richting waar we heen willen lijkt droog, maar als we weer op de fiets zitten, worden we toch ingehaald door de onweersbui.

Stuwmeer 'Réservoir de Montézic'

Voor de dam van het stuwmeer zoeken we alsnog weer een schuilplek. Helaas niet zo’n goede als bij het gemeentehuis. De hoosbui die na het gedonder volgt lekt door de bomen heen. Er zit niets anders op dan een regenjas aan doen en wachten tot het droog wordt. Na 40 minuten wordt het weer droog en wachten we dat de temperatuur weer oploopt. Als deze boven de 20 graden is en de regenjassen weer droog zijn, gaan we alsnog over de dam om de laatste kilometers af te leggen naar de camping aan de andere kant van het stuwmeer. Daar wachten we wederom tot de receptie open gaat en zetten daarna onze tent op, op het onderste terras (want die is redelijk vlak), al vrij snel omringt door enkele Nederlandse gezinnen die het ook aandurven onderaan de camping hun tent op te zetten.

Donkere luchten boven 'Réservoir de Montézic'

hoogte profiel