Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 9 afstand: van: naar:
Zondag 19 juli 2015 59,3 km St. Gervais Neuvèglise

Op het massief

Nu we op het massief zijn, verandert het landschap. Waar we voorgaande dagen langs rivieren fietsen met bergwanden ernaast, fietsen we nu erop. Het landschap is Alpenachtig (van die paarse koeien ;) ), met weilanden omringd door struiken/bomen met kleine kuddes koeien. Blanke en bruine koeien gewoon nog verzegeld van hun kalfjes die bij hen melk drinken, zoals de natuur het bedoeld heeft. En in elke kudde wel enkele koeien met een koebel om, zodat we ze al van verre horen. Dat geeft echt een vakantiegevoel.

Koeien

Op het massief betekent niet dat het gedaan is met klimmen, integendeel het klimmen gaat door, al zitten er ook afdalingen tussen. De hoogteverschillen om ons heen zijn groot, soms kijk je een heel stuk de diepte in.

Mistige afdaling Dal

We fietsen over mooie landwegen, dat vinden wij niet alleen, want we komen ook groepen motoren tegen. Dat is in de buurt van een stuwmeer. Na de Pont de Tréboul klimmen we weer een stuk omhoog bij het meer vandaan. Tijdens de klim, in een buitenbocht, zien we een picknickplaats met uitzicht over het meer en dal. Een mooiere plek voor de lunch kunnen we ons niet wensen.

Pont de Tréboul

Camping: Municipal De Fontbielle


hoogte profiel