Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 10 afstand: van: naar:
Maandag 20 juli 2015 75,3 km Neuvèglise Langeac

Afwisselend dagje

Vandaag een aantal dalen doorkruist, dus veel klimmen en dalen. We nemen de D16 terug naar de route vanaf de camping. Deze loopt omhoog met al mooie vergezichten. Wederom weilanden omringt met bomen en klingelende nieuwsgierige koeien. Sommige dalen liggen onder de wolken, wat een bijzonder schouwspel oplevert.

Overstekende koeien

Op een landweggetje moeten we wachten (of niet) op een kudde koeien die zelfstandig naar hun wei aan de overzijde lopen. Dat kun je je in drukkere Nederland niet voorstellen. Bij de kudde ook een stier, die de fotograaf nauwlettend in de gaten houdt. Aan de einde van de lange kudde zien we uiteindelijk toch nog de boer in zijn terreinwagen die de kudde in het weiland opsluit.

Uitzicht 1

We klimmen geleidelijk verder. En zo als zo vaak, na een klim een afdaling. Na het eerste dal is het direct weer klimmen geblazen. Dit ritueel herhaalt zich een aantal keren.

Uitzicht 2

De wegen zijn wat opgeknapt, waardoor het asfalt voorzien is van een nieuw laagje met grind erop. Oppassen dus met afdalen. Het klimmen en dalen vergaat ons verder goed, mede door de lagere temperaturen (rond 28 graden).

St. Flour

In St. Flour halen we brood, een pak sap en volkorenpasta. We blijven na de lunch nog een tijdje op hoogte, waarna we ons fietsdag eindigen met een lange afdaling naar Langeac met een grote, maar ruime camping aan de Allier.

Afdaling naar Langeac

hoogte profiel