Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 11 afstand: van: naar:
Dinsdag 21 juli 2015 53,1 km Langeac Le Puy-en-Velay

Afzien naar de Col de Peyra Taillade (1190m)

Kwart voor acht zijn we weg vanaf de nog rustige camping. Het wordt vandaag weer 30+, dus het klimwerk willen we voor de middag hebben gedaan. De eerste klim hebben we direct Langeac uit. Oorspronkelijk over een drukke weg, maar er wordt wegonderhoud uitgevoerd en de weg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Wij fietsen langs de werkzaamheden en hebben verder een rustige weg.

Langs de Allier

Het stuk naar Prades is door het hooggelegen dal van de Allier. Een heel ander uitzicht dan gisteren, aan weerszijden weer bergwanden, waardoor we ook veel schaduw hebben. Onderweg veel kanoverhuurbedrijven, ook in Prades, een knus toeristendorpje.

Prades uit

We zijn ondertussen warm gefietst voor de serieuzere klimmen van vandaag. Eerst hebben we nog zicht op bergwanden, zoals de ‘orgelpijpen’ net na Prades, maar al snel (of eigenlijk langzaam) stijgen we en hebben we weer weilanden met koeien (en bellen) om ons heen.

Alweer koeien

De steilere stukken van 8% worden afgewisseld met vals plat of 3% stukken, maar blijft klimmen vandaag. 't Is vandaag lastig een goede cadans te vinden waar je lang op door kunt fietsen. Dan maar wat vaker korte onderbrekingen. De klim van zeven kilometer (van 7%) duurt voor ons gevoel lang. De laatste twee kilometer naar de Col vielen toen uiteindelijk weer mee.

Col de Peyra Taillade Stone circle op Col de Peyra Taillade

Tegen half 12 waren we op de Col de Peyra Taillade van 1190 meter. We hebben daar uitgebreid geluncht op een bankje in de schaduw, die gewild bleek te zijn. Tegen één uur vervolgen we onze route naar Le Puy-en-Velay. Deze is erg relaxed, want het is voornamelijk dalen. We zijn vroeg op de stadscamping waardoor we een aardig plekje in de schaduw weten te bemachtigen.

kapel St. Michel d'Aiguilhe

hoogte profiel