Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 12 afstand: van: naar:
Woensdag 22 juli 2015 0,0 km Le Puy-en-Velay Le Puy-en-Velay

Klimmen te voet in Le Puy-en-Velay

Dagje niet fietsen, maar uitslapen voor zover dat lukt op een stadscamping en een bivak op nog geen meter afstand van onze tent. Het zijn twee vaders met hun zonen die gisteravond tijdens de onweersbui nog een plekje op de volle camping zochten en dicht naast onze tent dat plekje vonden. We waren in Le Puy-en-Velay uiteten en zagen vrij laat het onweer op ons afkomen. We hadden de ‘deuren’ van de tent, vanwege de hitte nog open en de laatste was die nog niet droog was buiten hangen. We vreesden het ergste onderweg naar beneden. Maar gelukkig hadden we eerder op de middag moeizame woorden gewisseld met een Franse fietser die zowel de was had binnen gehaald als de tent had dicht gedaan. Super zo'n behulpzame medefietser.

kapel St. Michel d'Aiguilhe

We willen nog een paar dingen wassen vandaag, maar vandaag wordt er onweer verwacht (gisteren niet). Dus als we van de camping vertrekken gaat de tent dicht en de droge was naar binnen. Op hoop van zegen dat het de komende uren droog blijft terwijl we Le Puy-en-Velay verder gaan verkennen met de GPS. In dit pelgrimsstadje is een grote kathedraal waar vele pelgrims hun voettocht naar Santiago de Compostella beginnen. Onderweg hebben we al verschillende schelpen gezien als markering van het Jacobspad.

Uitzicht 1

Vandaag doen we een multicache en al snel klimmen we de haute ville in. We hebben daar mooi uitzicht op het ijzeren beeld van onze lieve vrouwe van Frankrijk (de Maagd Maria).

Maagd Maria

Als we eindelijk de cache hebben gevonden, dalen we af naar een lager gedeelte van de stad voor de lunch. We eten een lekkere salade met broodjes. Als de lunch op is, begint het al te spetteren, maar echt hard gaat het niet. We dalen verder af richting de camping, hopende voor de bui aan er te zijn, maar helaas. Op de hoek van de straat is een barretje, waar we een kop koffie drinken en later een biertje. De tijd doden we met kaartjes schrijven voor het thuisfront. Na anderhalf uur wordt het droog en leggen de laatst 600 meter naar de camping af om de schade vast te stellen. De paar kledingstukken die nog aan de waslijn hingen zijn nu wel nat. We wringen ze uit voor zover dat gaat en hangen die kledingstukken op de algemene waslijn, omdat daar meer wind is. We halen de boodschappen bij een grote super en relaxen de rest van de middag en avond op de camping.

Uitzicht 2