Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 13 afstand: van: naar:
Donderdag 23 juli 2015 86,0 km Le Puy-en-Velay Satillieu

Laatste dag Centraal Massief

Uitgerust gaan we op pad. Vandaag nog enkele klimmen op het massief voor de boeg. Geen steile klimmen meer, dus ze vergaan ons goed. Het scheelt ook dat het half bewolkt is en de temperatuur tussen de 26 en 30°C is. De eerste col, althans volgens het boekje, is volgens ons niet een echte col. Uiteraard klimmen we wel, maar eindigen op een plateau.

Uitzicht 1

We dalen en stijgen opnieuw. Als we even rusten na een pittige klim, komen we twee Nederlandse medefietsters tegen (zonder campingspullen). Zij fietsen ook naar Genève, maar gaan deze dag naar Tence. Wij fietsen nog een stuk verder met een extra klim en afdaling.

Uitzicht 2

Bij Araules halen we brood, dat we in het plaatsje St. Jeures op smikkelen. Daar halen de twee fietsters ons weer in. Bij de brug bij Tence zien we ze voor het laatst. Aangezien we een weekje gaan wandelen, zullen we ze niet weer zien. We gaan wederom klimmen (3-5%) naar de Col des Baraques (1074m). Ook voor ons is dit geen echte col, omdat we al meerdere topjes ervoor hebben en deze lager ligt dan het topje voor St. Bonnet. Maar we hebben nog een col voor de boeg, zou dit dan wel een ‘echte’ zijn? Een echte is volgens ons eentje met een duidelijke klim, geen toppen er voor of er na en uiteraard geen plateau. De klim van 3 km is pittig, al noemt het boekje geen percentage. De zon schijnt volop, waardoor we aardig zwoegen.

Col de Rouvey

Eenmaal boven op de Col du Rouvey (1244m) wacht Wim op Joke terwijl hij met een motorrijder uit België praat. Die is wat makkelijker boven gekomen. We genieten van het uitzicht en eten een banaan om aan te sterken. Al is dat niet meer nodig voor de inspanning, want het klimmen is gedaan. In Lalouvesc, een gezellig skiplaatsje nemen we echt afscheid van het Centraal Massief.

uitzicht tijdens afdaling

Een afdaling van 10 kilometer à 8% volgt en we verlaten het gebergte. We overnachten op de camping bij Sattilieu, een plaatsje op twee-derde van de totale afdaling op zo'n 550 hoogtemeters. Op het moment dat we daar aan komen komt net een herder met een kudde geiten langs.

Geiten

hoogte profiel