Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 14 afstand: van: naar:
Vrijdag 24 juli 2015 95,5 km Satillieu La Murette

Landelijk en glooiend fietsen in de zon

Op tijd vertrokken, want we hebben een lange dag voor de boeg. We vervolgen de afdaling, dus relaxed fietsen. Als we eenmaal op 150 hoogtemeters zijn, wordt de route glooiend.

Uitzicht

Het uitzicht neemt toe. We zien veel mais, enkele zonnebloemvelden, geoogste graanvelden en enkele dorpjes. De wegen zijn smal, echte slingerende landweggetjes, dat hebben de routemakers (Frank Fiselier en Jan Blankespoor) goed uitgezocht.

Zonnebloemen Dalende weg

In verband met ons wandelweekje in de Chartreuse verlaten we de MF-route bij Thodure en gaan we ons eigen pad die ook over rustige wegen gaat. We komen door enkele dorpjes, in één van die dorpjes proberen we zonder succes drinken te halen voor bij de lunch. In Viriville lukt het ons uiteindelijk bij een bakker koude cola te halen, niet ons favoriete lunchdrankje, maar de siësta is al gaande in het dorp en de meeste winkels zijn al dicht. We volgen de route over een iets drukkere weg die we pas bij Saint Étienne-de-Saint-Geoirs verlaten.

Glooiend landschap

In Sillans krijgen we spontaan koud water aangeboden van een bewoner en dat is erg fijn op zo'n warme dag. Het is rond 35°C, maar in de zon nog wel wat warmer, in ieder geval de gevoelstemperatuur. Na 4 uur in de middag bereiken we La Murette, na een korte, maar zware klim. Wim tref ik aan bij het bankje voor het gemeentehuis. De ambtenaren zijn op deze vrijdagmiddag nog aan het werk, zo horen we uit de openstaande ramen. Nog een paar honderd meter en we komen aan bij een boerenbedrijf met Gîte en kleine camping.

Chateau bij Sillans

hoogte profiel