Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 22 afstand: van: naar:
Zaterdag 1 augustus 2015 52,1 km Le Villard St.Genix-sur-Guiers

Trekking

Na een week wandelen vanuit de Ancienne Ecole du Villard hervatten we onze fietsreis naar Genève. De verschillen tussen de fietstocht en weekje wandelen zijn groot. Naast de activiteit valt vooral de luxe ons op. Bij Hannibal hebben we genoten van een week vol pension, een bed, privé douche en een wegbrengservice van de zeer gastvrije Frank en Johan. Nu mogen we de route weer zelf bepalen, zelf ontbijt klaarmaken, boodschappen doen, de tent opzetten en ‘bed’ opmaken enz.. Die eenvoud bevalt ons ook. Dicht bij de natuur (de ene camping meer dan de andere) inclusief mieren e.d. ;).

Uitzicht 1

Maar het grootste verschil is de reisvorm. Bij een standplaatsreis weet je waar je 's avonds terechtkomt. Bij een trekking blijft het spannend. Je begint je reis en weet niet waar je eindigt, hoe de sfeer er is, wat het weer doet en of je een rustige plek hebt. Deze avond zijn we beland op een overwegend Nederlandse camping met animatie. Niet echt ons soort camping, maar voor de variatie kan het een keer. We zetten onze tent naast de jeu-de-boules baan op, waar de picknickbank staat. En het weer zit mee. Het heeft op de camping niet geregend en 't is redelijk zonnig. Beter weer dan aan de andere kant van de bergen in de Chartreuse.

Uitzicht 2

En de route vandaag? Een verbindingsroute naar de Midden Frankrijkroute. Veel dalen vandaag en ook nog een stevige klim en de hele dag, dreiging van regen. En tijdens één van de klimmen werden we nog nat van een miezerbuitje. We hebben geschuild onder een walnotenboom en een stuk verder van de klim nog onder een balkon van een onbewoond huis. Met regenjas los zijn we naar St.Genix-sur-Guiers gefietst.

Onder de walnotenboom

hoogte profiel