Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 23 afstand: van: naar:
Zondag 2 augustus 2015 62,1 km St.Genix-sur-Guiers Seyssel

Via Rhôna

Vandaag fietsen we delen lang de Rhone, een blauwgrijze rivier. Langs de rivier loopt een beschreven fietsroute, de Via Rhôna. Deze route gebruiken we voor het laatste verbindingstukje naar de Midden Frankrijkroute. Vanaf de camping fietsen we over slingerende landweggetjes met mais er naast, langs een rivier en een meer. Het is redelijk vlak en het Nederlandse gevoel komt er al een beetje in.

Meer

Maar eenmaal weer op de Midden Frankrijkroute is het Nederlandse gevoel snel weer weg. We klimmen een stuk met 5 tot 15% van 3 kilometer met uiteraard de 15% in het begin. Gelukkig een kort stukje, maar het contrast met voorliggend stuk is groot. Slingerend over rustige wegen komen we boven. We zijn duidelijk in Frankrijk en naderen de grens met Zwitserland.

Druivenraken tijdens beklimming

In Ceyzérieu is er feest. We fietsen iets te enthousiast de organisatie voorbij die al het verkeer uit het dorp moet houden. Gelukkig is het feest nog niet in volle gang, zodat we nog fietsend het plaatsje door kunnen. De stoelmasseur zit al wel klaar, de twijfel slaat toe, om toch wat van het feestgedruis mee te pakken, maar we laten het zo.

feest in Ceyzérieu

Het dorpje uit, verlaten we de route alweer, dit keer voor een camping. Langs de MF-route liggen de campings wat onhandig voor ons en we willen ook graag de Col de Richemont omzeilen. We fietsen via een creatieve route (langs een treinrangeergebied) weer naar de Via Rhôna toe, die aan de andere zijde van de rivier loopt. Van de Rhone zien we overigens niet veel. We fietsen door de uiterwaarden die vol zijn begroeit met riet, overigens weer een stuk over het Jacobspad, een route die we deze vakantie al vaker zijn tegengekomen. We zijn weer vroeg op de camping in Seyssel, waar we nog genieten van het lekkere weer en een biertje op het terras van de camping met uitzicht op het mooie plaatsje.

Brug over de Rhone in Seyssel

Naarmate de middag vordert, wordt het steeds drukker op de camping met vakantiefietsers. De Via Rhôna wordt waarschijnlijk veel gefietst. De camping heeft een goed aangeschreven restaurant, waar we 's avonds ook van genieten.


hoogte profiel