Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 24 afstand: van: naar:
Maandag 3 augustus 2015 60,8 km Seyssel Genève

Laatste fietsdag

Vandaag alweer de laatste fietsdag, op een ritje naar het station na. Zijn we net weer gewend aan het fietsen, zit het er alweer op. We worden vroeg gewekt door het wegverkeer langs de camping. Het is maandagmorgen en de vrachtwagens rijden al volop vanaf 6 uur. We zijn niet de enigen die vroeg (7 uur) opstaan, de andere fietsers en wandelaars zijn ook al in de benen. We fietsen via een efficiënte route terug naar de Midden Frankrijkroute over een (te) drukke weg. Achteraf niet handig, want aangekomen bij de route, zien we ook bordjes van de Via Rhôna.

Uitzicht over dal

Vlak voor Clarafond hebben we een aardige klim over een smal weggetje. Mooi uitzicht over de vallei met de bergen op de achtergrond. Deze hadden we gemist als we wel de Via Rhôna hadden gefietst. Dat is dan wel een troost voor de compensatie van de drukke weg. Ook de M-F route is dalen en klimmen met bijzondere uitzichten. Na een grote weg vlakbij de grens, gaan we via een smal dalend weggetje Zwitserland in, waarna we uiteraard weer mogen klimmen.

Tussen druivenvelden

Via landweggetjes door druivenvelden heen, overzien we de stad die lager ligt. Het einde van de reis nadert nu snel.

Uitzicht op Geève

Zonder dat we het doorhebben zijn we in het centrum van Genève. Daar verlaten we de route en fietsen de route du Leman (route 46) naar de camping ten noordoosten net buiten de stad. Op de camping zetten we ons tentje op het trekkersveld. Nu zit het fietsen er echt op. We proosten met een biertje op het terras bij de camping en badderen in het meer.

De Rhone in Genève

hoogte profiel