Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 25 afstand: van: naar:
Dinsdag 4 augustus 2015 0,0 km Genève Genève

Dagje oude centrum Genève

Een dagje rustig aan. We hebben geen haast en relaxen op de camping. Er is veel reuring op de camping met opruimende medekampeerders. Wat altijd leuk is te aanschouwen, zijn de medekampeerders die hun ploptent proberen op te vouwen. Vandaag gaan we het oude centrum verkennen met de GPS en schat zoeken. We slenteren rond en zien ondertussen enkele bezienswaardigheden, zoals de landmark met waterstraal en de kanonnen bij het Rijksarchief.

Kanonnen 1

Achter de kanonnen zien we goed onderhouden muurschilderingen uit de 18de eeuw. De nanoschat vinden we niet, omdat we de hint thuis hebben laten liggen.

Kanonnen 2

We bezoeken de Kathedraal van Genève en lopen langs de muur van de Reformatie met o.a. oud Nederlandse teksten op de muur. In het park bij de muur wordt volop gerecreëerd: levensgrote damborden en schaakborden met pionnen en slackliners die aan het oefenen zijn met balanseren op een lange band gespannen tussen twee bomen in het park. De toeristentrein blijft er speciaal even stil voor staan.

Slackliner

In de buurt van het park vinden we gelukkig wel een cache, maar cachen in steden blijft lastig. We gaan terug naar het hart van het centrum en strijken neer op een terras van een brouwerij, waar we allebei een heerlijk donker biertje nemen. De zon is ondertussen doorgebroken en we besluiten terug naar de camping te gaan om daar ons eigen prakkie te maken bij de tent.

Schaakspel