Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 4 afstand: van: naar:
Dinsdag 26 juli 2016 96,2 km New Romney Seaford

Winderig Walland Marsh

Na een stukje over een drukke weg langs de camping, mogen we snel weer van deze weg af. Het is een provinciale weg, en de enige mogelijkheid om bij de camping te komen. Onveilig voelen we ons niet, maar voelt wel ongemakkelijk. In de route gelukkig nauwelijks van dit soort wegen. Al vrij snel komen we bij het eerste natuurgebied: “Walland Marsh”, een brak water natuurgebied met vogelkijkhutten. We nemen daar geen tijd voor, maar genieten van het onverharde pad en de planten en struiken langs het pad. Het heeft wel wat weg van het Lauwersmeergebied in Groningen/Friesland.

Droog gevallen Haventje van Rye

Aan het eind van het natuurgebied fietsen we langs de nu droog liggende haven van Rye. De boten liggen op het droge liggen en wachten op hoogwater, het blijft een bijzondere blik als Nederlander.

Poort in Rye

Rye is toeristisch waar we via een trap met hellingbaan met fiets in de hand boven komen. In het historische centrum trakteren we onszelf op een espresso met wat lekkers erbij om ons op te laden voor het Engelse klimwerk en tegenwind.

Glooiend Engels landschap

Het eerste stuk lopen is vandaag ook een feit, want de Engelse wegen zijn soms steil. De tegenwind alternatieven fietsen we niet, want het lijkt niet erg hard te waaien, al voelt dat anders.

Witte kliffen bij Birling Gap

Na de lunch fietsen we veel langs de kust en door de kustplaatsen Hastings, Eastborne en Seaford, waar naarmate de middag vordert, de wind steeds meer aantrekt.

Glooiend Engels landschap 2

Camping: Buckle Holiday Park


hoogte profiel