Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 5 afstand: van: naar:
Woensdag 27 juli 2016 79,5 km Seaford Graffham

Troosteloos

Als we vertrekken miezert het al een beetje. Niet alleen het weer is troosteloos, ook de omgeving en Brighton zelf. We fietsen veel door bebouwde omgeving langs de kust.

Langs de kust

We realiseren ons dat het qua wind leuker is deze route tegengesteld te fietsen, want de saaie omgeving trekt heel langzaam voorbij met het geploeter.

De pier van Brighton

Door het regenachtige weer is het niet druk, behalve bij de Pier. Deze volledig op toeristen afgestemde attractie met neon en een treintje op smalspoor trekt zelfs in de regen nog bussen vol toeristen. Brighton uit is ook een lange weg tegen de wind en door een industriegebied. Er komt een Engelse vrouw naast ons fietsen die ons succes wenst. Zij is net terug uit Spanje van een fietsvakantie en had daar beter weer.

Kiezelstrand

Via een sluis over de rivier Adur verlaten we de kust. Met wat lunchinkopen op zak picknicken we een stukje verderop langs de enigszins drooggevallen rivier met uitzicht op de lokale stadsluchthaven. Gelukkig is de middag minder troosteloos, het wordt echt droog en de paden zijn smal en rustig. We eindigen in een bosrijke omgeving op een Camping en Caravanning Club camping met een vriendelijke beheerder.

De boulevard onderlangs

hoogte profiel