Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 6 afstand: van: naar:
Donderdag 28 juli 2016 74,8 km Graffham Brading/Ryde (Isle of Wight)

Hegjes

Vandaag fietsen we veel door het binnenland met de karakteristieke Engelse smalle wegen met hegjes. Voordeel van de hegjes is dat ze de wind tegenhouden en daar zijn we blij mee. We hebben inruil daarvoor minder uitzicht, want over de hegjes heenkijken zit er niet altijd in.

Tussen de hegjes

Gelukkig laten de bewoners aan de andere zijde zich af en toe horen door te loeien, waardoor we weten dat er grasland achter de heg ligt. De locals weten hoe ze met deze wegen om moeten gaan en sturen hun auto half de heg in zodat wij schramvrij hen kunnen passeren. Als wij een auto zien aankomen of er hangt één achter ons, gebruiken we de passeerstroken. De weggebruikers groeten veel in deze regio, dat komt vriendelijk over.

Uitzicht

De klim vandaag is gelukkig niet op een smal weggetje met hegjes, want het is fijn als je een beetje kunt slingeren en vooruit kijken. We zoeken naar een lunchplekje (op een bankje in gehuchtje Finchdean) en na de lunch fietsen we nog een tijdje over landweggetjes. We eindigen de route op het vaste land met een lange weg door Portsmouth. Naarmate de kust dichterbij komt, neemt de wind toe.

De veerboot

Bij de haven zoeken we een tijd naar de ferry. Het winkelcentrum hebben we verkend (met de fiets in de hand), maar deze bleek ons niet naar de ferry te brengen. Het treinstation bleek succesvoller, achter in het gebouw vinden we de ferry, waar we binnen wachten op de catamaran die ons naar Isle of Wight brengt.

Vertrek van Portsmouth

Camping: Whitefield Forest


hoogte profiel