Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 8 afstand: van: naar:
Zaterdag 30 juli 2016 64,0 km Brading/Ryde (Isle of Wight) Freshwater (Isle of Wight)

Isle of Wight

Vandaag een kort fietsdagje om de Isle of Wight te verkennen. Het eilandgevoel is er wel een beetje, maar niet zoals op onze Waddeneilanden.

Onderweg

We fietsen langs de kust en door het agrarische binnenland, met diverse stukken klimmen en dalen. Gelukkig niet zo steil dat we hoeven te lopen.

Mooie boom :(

In Sandown fietsen we langs het strand, waar de eerste strandgangers hun stoelen uit de strandhuisjes halen terwijl de zon zich niet laat zien. We krijgen in de ochtend enkele buitjes over ons heen en bij de lunch zelfs ‘cats and dogs’. We zitten dan gelukkig droog op een bankje onder een dikke boom die de regen vrij goed tegenhoudt.

ook onverhard

Daarna wordt het echt droog en fietsen we verder door het binnenland met veel smalle weggetjes met hegjes.

wacht u voor de koeien?

We passeren het toeristische eilanddorpje Godshill en fietsen het laatste stuk langs de zuidwestkust met mooie uitzichten op de kliffen.

de kust

We wisselen kort met enkele wielrenners informatie uit en gaan mede vanwege de vliegjes verder met onze route.

mooien kliffen

Tegen drie uur zijn we bij de camping, waar we onze tent op het trekkersveldje neerzetten naast de picknickbank. Zonder tassen gaan we naar de Needles, aan het uiterste westen van het eiland. De Needles zijn oneerbiedig gezegd een paar rotsen in zee met daaromheen een hele toeristische attractie met kabelbaan en bootjes om rond de rotsen te varen. Wij fietsen omhoog om vandaaruit de Needles te bekijken en enkele caches op te sporen.

The Needles

hoogte profiel