Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 9 afstand: van: naar:
Zondag 31 juli 2016 79,4 km Freshwater (Isle of Wight) Corfe Castle

New Forest

Eenmaal op het vaste land komen we al snel in het New Forest National Park. Het New Forest staat bekend om zijn loslopende paarden.

Loslopend paard

In 1079 heeft Willem de Veroveraar dit gebied opgeëist als jachtgebied en omheining van percelen verboden. De boeren die hun land kwijt waren, hebben bedongen dat hun dieren wel in het gebied mochten lopen, dat recht hebben ze nog steeds. Zo lopen er nog 6000 pony’s vrij rond in het afwisselende landschap van oude loofbossen, heidevelden, graslanden, naaldbomen en in de dorpen.

Loslopende paarden in dorpje

Het gebied heeft wel wat gelijkenissen met National Park Drentse Aa, al is het minder vlak. In het gebied zijn wegen maar niet alle automobilisten zijn even handig in het verjagen van de paarden van de weg. Het is een warme dag en de paarden hebben schaduw gevonden op de weg. Wij jutten de paarden op om erlangs te kunnen, maar ze zijn niet onder de indruk van een beetje getoeter van de automobilisten.

Oude spoorlijn

We fietsen daarna grotendeels autoluw over een voormalig spoorlijn. Bij Poole is het met de rust gedaan. In de haven van Poole treffen we nog een mooi wrak aan, dat laten ze hier gewoon liggen.

Wrak

Met een kettingveer steken we de haveningang over. Aan de overzijde is er een lang strand, drukbezocht vandaag met het schitterende weer. De eerste kilometers fietsen we tussen de geparkeerde auto’s en de auto’s die in de file staan voor de veer terug naar Poole.

Strand bij Poole

Wij gaan gelukkig snel weer onverhard een heideveld in. We komen uit bij een grote familiecamping in het bos met veel BBQ’s en veel rondrennende kinderen. Niet aan te raden als je rookvrij wilt blijven, in rust wilt kamperen en/of astmatisch bent.


hoogte profiel