Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 10 afstand: van: naar:
Maandag 1 augustus 2016 65,6 km Corfe Castle Puncknowle

Militair terrein en ‘Cats and dogs’

Al snel zien we de ruïne van Corfe Castle, die hoog boven het dorpje uittorent. Voordat het is opgeblazen, was het vast een imposant kasteel, maar nu zijn alleen de muren over.

Corfe Castle

We klimmen verder en zijn blij dat de militairen vrij hebben, zodat wij door het militair terrein kunnen fietsen. In het laaggelegen stuk fietsen we tussen de welbekende hegjes, maar op de momenten met uitzicht, zien we een afwisselend heuvellandschap.

Uitzicht 1

Boven stappen we even van de fiets af om van het uitzicht te genieten. We speuren het landschap af op zoek naar letters.

Uitzicht 2

Deze worden gebruikt bij de schietoefeningen. Tijdens de afdaling zien we festivalgangers huiswaarts trekken van het meerdaagse Bestival bij Lulworth Castle. De eindshow was een 11 minuten durende vuurwerkshow, waar we niets van hebben gemerkt.

Mooie huisjes

In West Lulworth halen we in een alles-in-1-winkel de lunchbenodigdheden en trakteren we onszelf op een verse kop koffie met een chocoladecake. Met nieuwe energie klimmen we weer verder. Helaas al snel met regenkleding aan, want het is serieus gaan regenen. Voor de lunch hebben we gelukkig een overdekt bushokje gevonden in Woodsford.

Lunch in bushokje

Passerende Engelse vakantiefietsers melden ons dat het vandaag niet meer droog zal worden. Ze brengen niet alleen slecht nieuws, de rest van de week wordt het beter weer (warmer en droger). Beter kan het al snel worden, want het regent aanhoudend en met moeite is het op sommige stukken maar 14⁰C. Als we op de top komen wordt het mistig en komen de hoosbuien weer uit de lucht. De Engelse uitdrukking “it’s raining Cats and Dogs” is zeker van toepassing vanmiddag. Kamperen wordt het vandaag niet en we kijken uit naar een pub en/of B&B. Bij Litton Cheney zien we zowel een Youth Hostel als de White Horse Inn. Helaas heeft de pub een rustdag op maandag en zit er niets anders op dan doorfietsen. We besluiten om Puncknowle te verkennen, daar is een pub, maar niet duidelijk is of ze ook kamers hebben.

Kamer in Puncknowle

We hebben geluk, er is een kamer beschikbaar. Als verzopen katten zijn we erg blij met dit aanbod. Een warme kamer met een echt bed, een douche en een gezellige kroeg met lekkere maaltijd maken ons blije vakantiefietsers. We checken na het douchen het weerbericht en de voorspelling van de andere vakantiefietsers lijken te kloppen. Als we nog even naar buiten kijken weten we dat we een goede beslissing hebben genomen, want het hoost nog steeds.


hoogte profiel