Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 12 afstand: van: naar:
Woensdag 3 augustus 2016 65,3 km Branscombe Ashburton

Lopen

Vandaag onze eerste 3-pijltjes klim in de route. Dat betekent meer dan 15% en dus lopen. We hebben al vaker stukjes gelopen, ook bij een 3-pijltjes afdaling, maar nu dus een wat langer stuk. Als je gaat fietsen in Engeland, dan weet je dat en wij zijn er ook op ingesteld.

Lopen op steile beklimming

Bij Seaford hebben we met twee Nederlandse vakantiefietsers gesproken die via Harwich al eerder met zware klimmen kennis hadden gemaakt en besloten om naar Dover terug te gaan en in Belgiƫ te gaan fietsen. Lopen doe je uiteraard liever niet met fiets in de hand, maar gaat wel net zo snel. Zo lang de afstand beperkt blijft, is het goed te doen.

Kliffen

Bij Exmouth willen we de Exe oversteken met een boot, dus we staan een beetje op tijd. Dat maakt het fietsen mede zwaar vanochtend. We fietsen stukken langs de kust met mooi geschilderde strandhuisjes en uiteraard tegenwind, want die is er altijd langs de kust.

Langs de kust

We halen de boot van half 12 en er is nog ruimte voor onze fietsen. Na een mooi boottochtje mogen we aan de overzijde wederom lopen. De tassen vervoeren we los, eerst de steiger op, daar op de fiets vastklikken en een stukje verder wederom de tassen los voor een spoorbrug. We lopen dus een aantal keren op en neer om de fietsen en tassen over de brug heen te tillen. Het fenomeen fietsgoten kennen ze hier helaas niet.

Drooggevallen baai

Bij Cockwood lunchen we op een bankje bij een drooggevallen baai met het spoor achter ons. Ook de middag is pittig te noemen. Hoewel we geen stukken meer hoeven te lopen, zijn de 2-pijltjes klimmen (tussen de 10%-15%) op het randje.

Heuvel landschap

We fietsen door het inmiddels vertrouwde heuveltje-boompje-heggetje landschap naar Ashburton. De rustige en smalle landweggetjes zijn deels onverhard.

Camping: Parkers Farm Holiday Park


hoogte profiel