Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 13 afstand: van: naar:
Donderdag 4 augustus 2016 58,9 km Ashburton Plymouth

Dartmoor

Veel klimmen, dat is wat ons te doen staat vandaag. Geen op en neer, maar gestaag omhoog. Het is Engeland, dus het klimwerk is pittig. Het Dartmoor National Park is een ruim 400 meter hoog plateau.

Erg heuvelachtig

Voor ons zit er niets anders op dan het klimwerk te aanvaarden en te genieten van de weidse uitzichten. Naarmate we hoger komen, zijn er minder bomen en hegjes en meer veengebied met verweerde rotsblokken.

Rotsblokken

We hebben mooi weer en relatief weinig wind. Mazzel dus, want het weer kan hier guur zijn, lezen we in de omschrijving. In het park zien we enkele kuddes koeien en bovenin schapen.

Koeien

Deze dieren zijn beter afgericht dan de paarden in het New Forest, want de schapen houden de weg vrij.

Schapen

Bovenin enkele rotsformaties en een meertje. De afdaling is wederom steil dus goed opletten, vooral omdat sommige automobilisten zo lui zijn en midden op de weg stil staan om foto’s vanuit de auto te maken.

Afdaling 25%

We verlaten het Dartmoor gebied via het Plym Valley Cycle Path, een oude spoorlijn met een lange tunnel en enkele viaducten. Aan het begin van Plymouth belanden we op een familiecamping waar we drie nachten gaan blijven staan.

Koeien 2

hoogte profiel