Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 14 afstand: van: naar:
Vrijdag 5 augustus 0,0 km Plymouth Plymouth

Cornwall

Met de bus-trein-bus gaan we vandaag naar Land’s End. Een hele onderneming dwars door de Cornwall. Zo zien we de meest westelijke regio van Engeland, waar we liever niet fietsen vanwege het vele steile klimwerk. Vanuit de trein zien we de steile hellingen en mooie dalen. Erg relaxed deze reis terwijl onze benen niet moe worden. In Penzance nemen we de bus, waar we bovenin achter de voorruit zitten. We verkennen zo op hoogte, boven de hegjes uit, het meest westelijk deel van de Cornwall.

Smalle weggetjes

Onderweg zien we enkele fietsers, waaronder een vakantiefietser, omhoog ploeteren over de smalle weggetjes. Ook auto’s hebben moeite met de steile hellingen en de smalle wegen, waar ze de bus moeten passeren. De buschauffeur is daarentegen wel ervaren en stuurt de bus met souplesse overal langs en omhoog.

De kust bij Sennen Cove

In Sennen Cove stappen we uit bij een strandje. Het is hier gezellig druk met toeristen, enkele winkeltjes en terrasjes. We lunchen op een terrasje met uitzicht naar het noordwesten over zee.

Route Sennen Cove uit

In Sennen Cove zoeken we enkele schatten en gaan ondertussen via een wandelpad naar het toeristenmekka: Land’s End.

Opweg naar Land's End De heide bloeit Land's End

Tegen halfvier gaan we weer terug met de bus. Dit keer een open top bus die deels een andere route rijdt dan de heenweg. De open top heeft een extra attractiewaarde, omdat we af en toe moeten bukken om de takken te ontwijken. Tegen acht uur in de avond zijn we weer terug op de camping, waar we Fish en chips halen (van campingkwaliteit helaas).

Treinkaart

De volledige bus/trein en wandelroute van vandaag:
Camping - Plymouth station : Bus 50 Yellow line (8:33-8:59)
Plymouth station - Penzance station : Trein (9:24-11:26)
Penzance - Sennen Cove : Bus 1 (11:45-12:26)
Senne Cove - Land's End : wandelen
Land's End car park - Penzance : Bus 1A (15:40-16:37)
Penzance station - Plymouth station : Trein (16:44-18:42)
Plymouth station - Camping : Bus 50 Yellow line (19:16-19:37)