Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 16 afstand: van: naar:
Zondag 7 augustus 2016 76,5 km Plymouth Highampton

Oude spoorbanen in West Devon

Het is niet helemaal droog als we vertrekken, maar we fietsen beschut, dus laten de regenkleding in de tassen. We fietsen de eerste vijftien kilometers over de Plym Valley Cycle Way, een oude spoorbaan. Aan het begin hebben ze de spoorbaan nog intact gelaten zodat de historie zichtbaar is.

Stukje oud spoor

Spoorbanen klimmen slechts enkele procenten en dat is hier in Engeland een ongekende luxe. Onze “buren” van de camping zijn met een tandem met BOB-karretje op pad en halen ons al snel in. Een tandem lijkt ons ook wel wat vanwege de snelheid en gelijkheid. Alleen een 2-zits tandem spreekt ons niet zo aan. Op de fiets- en wandelbeurs hebben we een Hase Pino geprobeerd. Dit is een zit/lig tandem met de stoker liggend voorop. Je hebt dan allebei uitzicht naar voren en je kunt elkaar goed verstaan. Het vervoer van zo’n fiets is echter wel een issue, omdat we graag met de trein naar begin en/of einde van de route gaan. Dus voorlopig fietsen we nog elk ons eigen tempo.

Stukje oud spoor Oude kerk

Tussen de spoorbanen door fietsen we op andere fietspaden en klimmen we met mate. Onderweg heeft Wim een klein scherp steentje in zijn achterband gekregen. Langs het spoor nabij station Okehampton valt de zachte band op. De band wordt geplakt met livemuziek op achtergrond.

Uitzicht 1 Uitzicht 2

Na het plaatsje kunnen we verder relaxed fietsen over de oude spoorbaan Ruby Way. We kamperen bij een visvijver camping1 (Legge Farm). Het is er rustig en we hebben het hele tentenveld voor onszelf.

Ons tentje op de camping

1)update 7 maart 2022: Helaas heeft men besloten er een Lodge terrein van de maken, dus geen camping meer.


hoogte profiel