Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 17 afstand: van: naar:
Maandag 8 augustus 2016 55,0 km Highampton Barnstaple

Tarka Trail

Vandaag fietsen we over zowel landwegen als oude spoorbanen. De landwegen zijn voorzien van hegjes, maar we zien en horen de koeien en schapen in de weilanden en we ruiken ze ook. In Petrockstow komen we op de Tarka Trail. De voormalige spoorbaan is een fietspad met mooie beelden bij de diverse rustplaatsen.

Kunst 1Kunst 2

De route is zeer geschikt voor fietsen met kinderen en we komen dan ook een aantal gezinnen onderweg tegen, waaronder ook een Nederlands gezin met bepakking. Bij Instow komen we in een verrassend ander landschap namelijk duinen en strand.

Aan de kust

We hebben niet het gevoel bij de kust te zijn, maar de zee (Kanaal van Bristol) komt zover het land in, waardoor we hier dus duinen zien. Ook hier boten die op het droge liggen, het is blijkbaar eb.

Laag water

Op dit stuk fietspad zijn veel wandelaars en fietsers. We halen twee jonge kinderen in, waarvan de voorste stevig doortrapt en niet omkijkt. Zijn ouders zijn ondertussen al een heel stuk achter, maar dat besef heeft deze jonge fietser niet. Het is gelukkig een fietspad en redelijk veilig. Eenmaal in Barnstaple verkennen we het plaatsje te voet en halen de boodschappen. We moeten nog 125 hoogtemeters naar camping, dus echt ontspannen met een drankje laten we voor wat het is.

Uitzicht 1

Via de rondweg fietsen we omhoog. Het kortere landweggetje leek ons wat te stijl. Onderweg mooie uitzichten het dal in.

Uitzicht 2

Tegen halfvier zijn we bij de op een bergje gelegen camping. We mogen onze tent op het grote veld zetten. We zoeken een tijdje, want het is een schuin aflopend veld, maar willen zelf een beetje vlak liggen. Het schommel/klimtoestel biedt een mooie gelegenheid voor een waslijn. Zelf verplaatsen we de picknickbank langs het hegje om zo lang mogelijk van de zon te genieten en uit de wind te zitten, want het waait stevig. We hebben mooi uitzicht op Barnstaple en genieten van de zonsondergang.

Barnstaple vanaf de camping

hoogte profiel