Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 22 afstand: van: naar:
Zaterdag 13 augustus 2016 104,8 km Wash Water (Newbury) Chertsey

Hekjes

We komen weer terug bij het Kennet & Avon kanaal waar we over gravelpaden fietsen met de nodige kuilen. Dit is wel het rustiger deel van het kanaal.

Kennet & Avon kanaal

Langs het kanaal passeren we al regelmatig hekjes, om te voorkomen dat gemotoriseerde voertuigen het pad op kunnen. Daar zijn ze wel erg bang voor, want zelfs met de vakantiefiets is het soms een gehannes.

Acceptabel hekwerk

Tijdens het passeren van zo’n hek spreken we nog met twee Duitse vakantiefietsers die vanaf London een stuk naar het westen fietsen. Bij Reading maken ze het met de hekjes wel heel bond. Daar past zelfs een gewone fiets al niet doorheen. Voor ons betekent dat we de fietstassen eraf halen, die over het hek heen tillen, de lege fietsen er ook over en vervolgens de tassen weer aan de fiets hangen.

Onmogelijk stalen object

Het park waar we doorheen fietsen, komen overigens wel met bepakte fiets weer uit. We fietsen door het winkelgebied van Reading heen en aan de andere kant van de stad lunchen we langs de Thames op een groot recreatiepark. Ons bankje staat langs het water en we zien er regelmatig bootjes langs komen. De route zorgt ervoor dat we zo min mogelijk over drukke wegen gaan, maar ze zijn wel altijd in de buurt. De plaats uit volgt even zo’n drukke weg. Gelukkig fietsen we daarna over een bospad langs het Eton Rowing Center, waar de roeiwedstrijden van de Olympische Spelen in 2012 plaatsvonden. Natuurlijk zijn er ook veel studenten.

Windsor

Bij Eton is het smoordruk met busladingen toeristen. Hier is het Windsor Castle en Windsor Park die ze kunnen bezoeken. Wij uiteraard ook, maar wij hebben andere plannen. In het park serene rust, want het is zo groot, dat de aanwezige toeristen in het niet vallen. We zien helaas geen royals in het park. De woongelegenheden zijn ruim voorzien van groen en hekken. De laatste kilometers van de lange en warme dag fietsen we weer langs de Thames. We vinden een camping bij Chertsey nabij de aanvliegroute van Heathrow. Gelukkig wordt het na 22 uur rustiger in de lucht.


hoogte profiel