Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 23 afstand: van: naar:
Zondag 14 augustus 2016 70,9 km Chertsey London

Sportief London

Vanaf de camping fietsen we verder langs de Thames, waar veel Londenaren op het water sporten. Vooral veel roeiers, maar ook enkele kanoërs en zeilers.

Zeilers op de Thames

Niet alleen op het water zijn de inwoners actief, uiteraard ontbreken ook de wielrenners op deze zondagochtend niet. In het Richmond park zijn er verscheidene groepjes wielrenners, maar door de grootsheid van het park is er weinig van te merken. In het midden van het park treffen we een Italiaanse koffiekar aan. We genieten daar van een heerlijke espresso.

Reeën in het Richmond park

We fietsen langs het cricketveld en langs tennisbanen, waar ook volop wordt gesport. Bij het Bishops park zijn ook veel actievelingen die er wandelen, hardlopen en op het plein basketballen en/of tafeltennissen. In het park is een Farm food market, waar we onze lunch halen en bij het basketbalveldje opeten. Al snel komen we meer in het echte centrum van London.

De wacht bij Buckingham palace Buckingham palace

Daar zijn veel huurfietsen van Santandar Cycles op straat, waar we om heen slingeren. Niet alle toeristen kunnen even goed fietsen, laat staan links fietsen. Goed opletten dus voor ons. Ook al omdat wandelaars in de parken ook gebruikmaken van het fietspad. In het hart van London met de Tower Bridge blijft het ook opletten, maar dan vooral vanwege de taxi’s, bussen en overal overstekende toeristen.

Tower Bridge

We fietsen door richting het noorden, langs de rivier Lee. Onderweg is het rustiger en zien we meer volle terrasjes, mensen die picknicken en bramen plukken. Het zal met het tijdstip te maken hebben, want de sportievelingen hebben hun boten en fietsen al opgeruimd. De camping is naast het golfterrein, waar wel de hele dag golfers actief zijn. De camping is onderdeel van het grote Lee Valley park, waar in 2012 de Olympische Spelen plaatsvonden.


hoogte profiel