Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 24 afstand: van: naar:
Maandag 15 augustus 2016 0,0 km London London

Greenwich en Houses of Parliament

Als geocachers moeten we toch even naar Greenwich, de plaats waar de oost en west coördinaten omwisselen. De weg ernaar toe is lang, maar afwisselend qua uitzichten en vervoer: de overground, bus en weer de overground die wel onder de Thames doorgaat. Door de bustrip zien we verschillende woonwijken van London. Bij Cutty Sark for Maritieme Greenwich is er uitgangscontrole en gaat de uitcheck bij Joke mis. Lang leve de OV-chipkaarten ;( Gelukkig weten we het dan nog niet en genieten we van het Greenwich park.

Royal-Observatory

Het geocachen gaat moeizaam, zoals in de rest van Engeland. De nullijn vinden we wel. Het park ligt op een heuvel en we slenteren door het park naar beneden. Daar vinden we een ‘Greggs’, een broodjeszaak waar we een baguette met tonijnsalade halen.

Greenwich park

We reizen door naar Westminster, waar we om vier uur een rondleiding hebben geboekt. In de omgeving vinden we nog enkele caches. De rondleiding door het parlementsgebouw duurt anderhalf uur. We steken veel op over de historie van het gebouw, de aanwezige kunst en uiteraard de gebruiken van het Lager Huis en Hoger Huis. We hadden gehoopt op actueel nieuws (bijvoorbeeld rond de Brexit), maar daar was tijdens rondleiding geen tijd voor.

Big Ben bij Houses of Parliament

We sluiten ons dagje London af in de wijk Covent Garden, waar we op een terras genieten van een Engels biertje. In een overdekt stuk (we hebben geen trui bij ons) zien we een restaurant1 van Jamie Oliver, waar we een hapje eten. Er is livemuziek in de hal, niet te zien maar wel horen. De gitaarmuziek houdt op als we het hoofdgerecht geserveerd krijgen. Er komt accordeonmuziek voor terug, dat irritant is, omdat we de act niet kunnen zien. Na het afrekenen zien we eindelijk de act, een mimespeler die zijn publiek goed bij de act betrekt.

Mime-Act

We zoeken tegen 9 uur nog een winkel op voor de ontbijtzaken en fruit en reizen terug naar de camping. Tegen 10 uur, als het al schemer wordt, zijn we terug bij de camping.

1)update 7 maart 2022: Het restaurant van Jamie Oliver bestaat niet meer.