Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 25 afstand: van: naar:
Dinsdag 16 augustus 2016 0,0 km London London

London van boven

Een rustdag, zoals een rustdag hoort te zijn. Lekker uitslapen, want de tent staat in de schaduw en relaxed ontbijten. De golfers beginnen wel vroeg, want om 7 uur liepen de eersten al achter onze tent langs. We gaan richting Trafalgar Square waar we enkele caches zoeken.

Trafalgar Square

We besluiten te gaan picknicken in één van de parken en halen lunch bij een nabijgelegen supermarkt. Het park waar we neerstrijken is het St. James Park, waar we twee dagen geleden doorheen zijn gefietst langs het Buckingham Palace. We lopen via de Horse Guards, langs Downingstreet (er doorheen mocht niet) richting de Thames. Er is veel beveiliging op straat en uiteraard ontbreekt een demonstratie ook niet. Naarmate we dichter bij Westminster komen, wordt het drukker.

London Eye

Langs de Thames lopen we richting de London Eye, om London van boven te zien. Het is er smoordruk en geduld is bij dit soort attracties een schone zaak. In onze cabine is ook een rolstoelgebruiker, waardoor onze cabine relatief rustig is. De rit duurt een half uur en we zien hoe groot London is en kunnen het Westminstercomplex goed overzien.

Westminstercomplex Richting South Bank

Daarna slenteren langs de Thames door South Bank, waar we een terrasje pakken en genieten van een London Stout. We plannen onze route terug via Liverpool station, om een Visit London shop te bezoeken, omdat we er op internet niet uitkomen hoe we onze teveel betaalde OV-geld terug kunnen krijgen. Als je een Engelse bankrekening hebt, is het zo geregeld, maar ja die hebben we niet. De medewerker corrigeert de check out bij Greenwich en denkt mee hoe we het geld terug kunnen krijgen van de Oystercard (dat kan niet bij hem, want we hebben de kaart nog nodig). Er zijn bij Underground stations automaten die tot 10 pond per kaart teruggeven. Dit is nieuwe informatie voor ons. Hij denkt mee en we zien dat onze route morgen langs Fairlop Underground station loopt. Met goede moed vertrekken we richting de camping, waar we een lekkere voedzame pastamaaltijd eten.