Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 26 afstand: van: naar:
Woensdag 17 augustus 2016 71,2 km London Woodham Walter

Wisselgeld OV

We hebben zin in weer fietsen, na twee dagen London en OV-en. Van London zijn we nog niet af, want het is nog een heel stuk door deze megastad. Via diverse fietsroutes komen we weer op de route van ons boekje. Vlak daarna stoppen we even bij het station Fairlop, waar we tot onze verrassing ook nog de borg van de Oystercard terugkrijgen (£5). Met een heleboel muntjes op zak fietsen we London bijna uit. We zien er een bakker en een winkeltje waar we hen blij maken met heel veel klein geld. Het scheelt ons gewicht en we hebben er lekker brood en een pak drinken voor terug. Buiten London begint de wildernis (stukjes bos en landbouw) en zien we direct weer groepjes wielrenners ons passeren. We klimmen en dalen nog wat, allemaal goed te fietsen.

Golvend graanveld

Bij de Saint Mary the Virgin Church, zoeken we een schat en gaan we lunchen. Vanaf het kerkhof komt een grote groep wandelaars langs lopen. Bij Ingatestone halen we boodschappen. Wim spreekt daar nog met een mevrouw die uit Drenthe komt en op jonge leeftijd met haar moeder naar Engeland is verhuisd. Ze is blij even Nederlands te kunnen spreken, want ze wil de taal graag onderhouden, nu haar moeder niet meer leeft.

Hoe Mill Lock

Het is verder een relaxte dag, zo’n 25°C en we komen tegen 15 uur al bij ons CCC-campinkje aan. Een grasveld bij een sluis, ligplekken voor de boten en eenvoudig, maar goed onderhouden sanitair (1 wc en 1 wastafel, geen douche).


hoogte profiel