Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2016: Rondje zuid Engeland
Dag 28 afstand: van: naar:
Vrijdag 19 augustus 2016 5,8 km Ramsey Harwich
Vrijdag 19 augustus 2016 206,9 km Harwich Hoek van Holland haven
Vrijdag 19 augustus 2016 0,5 km Hoek van Holland haven Hoek van Holland station
Vrijdag 19 augustus 2016 247,8 km Hoek van Holland station Assen station
Vrijdag 19 augustus 2016 4,3 km Assen station Assen

Terugreis en -blik

Nog 6 kilometer naar de haven met een klim aan het begin. We zijn goed getraind dus die gaat ons makkelijk af. Na dik een half uur zijn we bij de check in en begint het lange wachten. Dit keer zijn we niet de enige fietsers. We spreken nog twee vakantiefietsers die zelf een route hebben gemaakt met de kaart. Zij hebben minder goede ervaringen met het Engelse verkeer. We zijn Kees Swart en Eric van der Horst dankbaar voor de mooie paadjes en rustige wegen. Het fietsen van uitgezette routes heeft daarnaast voordeel dat we niet onderweg hoeven te discussiëren welke kant we op gaan.

Stena Britannica

De laatste meters fietsen naar de Stena Britannica bevat nog een pittige klim, waar niet alle vakantiefietsers gemakkelijk bij omhoog komen. Eenmaal op het schip zetten we onze fietsen goed vast, waar dit keer wel fatsoenlijke plekken voor zijn. We nemen de relevante tassen mee naar boven en zoeken een plekje op een bank bij het raam. De oversteek naar Hoek van Holland duurt 7 uur en dat is best lang. Buiten is het grauw en het miezert geregeld. De schepen die we passeren zien we nauwelijks.

Andere schepen

Met de wifi op het schip wennen we weer aan het normale leven. We lezen de blog van ‘De niet genomen weg’ en realiseren dat de contacten met de Engelsen gemoedelijk waren (ten opzichte van de Noren) en dat we veel geluk hebben gehad met het weer. Eenmaal op Nederlands grondgebied begint de laatste etappe, de terugreis naar Assen. Met heel veel fietsen is het dringen bij de kaartautomaat. We hebben alleen fietskaartjes nodig, omdat je die niet vooraf kunt kopen en zijn net snel genoeg om de eerste Sprinter naar Rotterdam te pakken. Daar pakken we de trein naar Utrecht, waar we bij de Julia’s ons avondeten halen om vervolgens met de rechtstreekse trein naar Assen te treinen.


De volledige boot/fiets/treinroute van vandaag:
Harwich habor - Hoek van Holland haven : Stena Britannica (9:00-17:00)
Hoek van Holland haven - Hoek van Holland station : fietsen
Hoek van Holland station - Rotterdam Centraal : RE 4167 (17:26-17:57)
Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal : IC 567 (18:05-18:45)
Utrecht Centraal - Zwolle : IC 12569 (19:20-20:12)
Zwolle - Assen : IC 769 (20:12-20:57)


hoogte profiel