Wim & Joke's vakantie website

Voorjaarsfietsvakantie 2016: Delfzijl - Delfshaven - Utrecht
Dag 1 afstand: van: naar:
Zaterdag 11 juni 2016 62,6 km Delfzijl Sebaldeburen

Memories uit het verleden

Delfzijl, is ons vertrekpunt en de eerste stad van deze reis. We worden altijd een beetje moedeloos van deze industrieplaats. Delfzijl doet zijn best, maar de charme mist, of we hebben het nog niet ontdekt. Gelukkig volgt Appingedam snel, het Venetië van het Noorden. Appingedam heeft een historisch centrum met authentieke gebouwen, straatjes en bruggetjes waar we overheen fietsen.

Appingedam

De eerste woonboten van deze vakantie passeren we. Echt een vakantiegevoel krijgen we hier. Bij Ten Post verlaten we het Damsterdiep, de trekvaart die we tot nu toe volgen. Via enkele bekendere dorpjes en Groningse vergezichten bereiken we Stad, zoals de Groningers zeggen.

Bruggetje/paarden

Via het Eemskanaal en de wijk Oosterparkwijk fietsen we naar het centrum. We kennen Groningen goed en de vakantiegevoelens worden ingeruild voor memories uit het verleden, mede door de postwijk en de middelbare school waar we langs komen. De trekvaart pakken weer op in de Grachtstraat. Hier kun je de paarden langs de vaart weer voorstellen, te meer omdat we net ervoor in het Noorderplantsoen twee Belgische paarden voor de wagen van ‘de Groene Stad’ hebben zien staan. Een groot verschil vandaag qua wateren waar we langs fietsen. Het Damsterdiep is een trekvaart met een schuit en paarden goed denkbaar. Het Eemskanaal en het Van Starkenborgh kanaal zijn recentere vaarten die behoorlijk verbreed zijn in de loop van de jaren voor de scheepsbouw.

Oosterdijkshornerverlaat

Camping: Natuurkampeerterrein Fleremaheerd