Wim & Joke's vakantie website

Voorjaarsfietsvakantie 2016: Delfzijl - Delfshaven - Utrecht
Dag 6 afstand: van: naar:
Donderdag 16 juni 2016 73,0 km Alphen a/d Rijn Schipluiden

Historische steden

Als we uitgerust wakker worden horen we de vogels (struisvogels o.a.) van het park. De zon schijnt, bijna niet te geloven na al die regen. Zonder softshell vertrekken we richting Leiden.

Langs de vaart

Langs de vaart diverse grondstoffenindustrie waar geladen en gelost wordt.

Industrie

In Leiden slingeren we door de stad met historische panden en gietijzeren ophaalbruggen. Al dat water maakt de stad gezellig.

Mooi straatje

We fietsen duidelijk door de randstad, want er is veel bebouwing tussen de steden. Via Voorschoten, Leidschendam en Voorburg komen we in Den Haag aan. Tegenover familiepark Drievliet picknicken we in het parkje langs de Vliet. In de middag zien we langs de Vliet diverse molentjes.

Molentje

In Delft fietsen we recht op de scheve toren van de oude kerk af. Via idyllische grachtjes en boogbruggetjes fietsen we door de studentenstad. Het laatste stuk fietsen we langs de Delftse Schie naar Delfshaven. We komen nog langs een keersluis die in verleden werd gebruikt het water te keren. In Rotterdam fietsen we door een industriegebied naar Delfshaven, een multiculturele wijk, waar we nog een slagwerkband horen die op straat speelt. Voor dat we het door hebben zijn we bij het eindpunt (of beginpunt) van de trekvaartroute, Korenmolen De Distilleerketel uit 1627. Daar genieten we even van de mooie tocht en de droge dag tot nu toe.

Korenmolen De Distilleerketel

Onze route vandaag eindigt bij het Nivonterrein in Schipluiden. Helaas komen we daar niet droog aan, al is het even droog als we er aankomen. Snel zetten we de tent op. We hebben de camping voor onszelf en maken dankbaar gebruik van de ruime veranda, van waar we de koeien, eenden en zwanen met kuikens voorbij zien zwemmen. De avond en de hele nacht verlopen regenachtig en we zijn blij met de veranda, het binnen verblijf waar we de spullen kunnen laten liggen en uiteraard onze droge tent. Zal het weer morgen beter worden?

Uitzicht vanaf de veranda