Wim & Joke's vakantie website

Wandeltrekking vakantie 2017: Nepal "Numbur Cheese Circuit Trail"
Dag 5 afstand: van: naar:
Donderdag 26 oktober 2017 6,3 km Shivalaya (ca. 1770m) Deurali (ca. 2720m)

Nepalees traplopen

Onze eerste wandeldag. We breken onze kletsnatte tent af onder toezicht van vele Nepali. Dat krijg je als je als enige toerist kampeert. Vervolgens zien wij hoe zij hun kleding en schoenen krijgen en hoe ze de bagage onderling verdelen. Onze twee gele tassen (een zware en lichte) gaan met verschillende dragers mee. Wij ontbijten binnen in de lodge. Als we vertrekken, blijkt Shivalaya een levendig dorpje te zijn. Nadat we het dorpje zijn doorkruist, begint de eerste klim van deze vakantie. Wij zijn in Nepal en dat zullen we weten. De klim begint pittig en al snel worden we ingehaald door enkele dragers.

Dragers op pad

Het pad is het beste te omschrijven als een natuurlijke trap, heel lang maar de treden zijn op een plezierige hoogte en afstand. Het is niet alleen voor ons zwaar, maar ook voor de dragers is het flink wennen en afzien. We passeren regelmatig dragers die iets sneller lopen, maar vaker rusten onderweg. Zelf lopen we lekker vandaag.

Het gaat omhoog

We hebben nog een mooi uitzicht over Shivalaya, de zon schijnt en het is lekker warm. De wandeling is niet zo lang, dus rusten we regelmatig, ook om de kookploeg, die als laatste is vertrokken, tijd te geven om voor ons op de lunchplek aan te komen.

Uitzicht op Shivalaya

Het middenstuk van de wandeling is vlakker. We lopen door het bos met mooie watervallen en vele bloemen. Als we bij de lunchplek aankomen, is de kookploeg net begonnen. Voor ons een lange lunchpauze op een groot dekzeil. Met een volle buik leggen we het laatste stuk af.

Waterval

Wederom een pittige klim. Het is de kunst om je eigen tempo te vinden tijdens het klimmen. Op zo’n eerste dag nog een hele opgaaf. Als we boven zijn, zien we Deurali liggen. We kamperen op een veldje boven het dorpje bij de zendmasten. Ondertussen is de zon al weg. Als we thee drinken, trekt er mist over het kamp heen, wat een bijzonder effect geeft.

Yaks onderweg

hoogte profiel