Wim & Joke's vakantie website

Wandeltrekking vakantie 2017: Nepal "Numbur Cheese Circuit Trail"
Dag 7 afstand: van: naar:
Zaterdag 28 oktober 2017 11,4 km Serding (ca. 3359m) Kyama (ca. 2255m)

Glibberig afdalen

We gaan dalen vandaag en een beetje stijgen. We dalen af via lange Nepalese trappen. Soms lopen ze lekker, soms is het tree voor tree.

Afdalen per trap

De trappen worden afgewisseld met bospaadjes en glibberige paadjes door akkerland.

Bijzondere brug

Het heeft geregend en dat is merkbaar. Iedereen heeft moeite om op de been te blijven. Joke gaat twee keer onderuit. Waar wandelstokken heel handig kunnen zijn op dit soort paadjes, kunnen ze ook een handicap zijn. De eerste keer is op een hellinkje van één meter waar de stok blijft haken achter grassen en de voeten doorglijden. Dan is het niet moeilijk om op je kont te belanden. Gelukkig doet het geen pijn en lopen we met een enigszins vieze broek verder. Bij een lastige afstap worden we geholpen en die ‘overleven’ we. De akkers zijn grotendeels al kaal en worden voorbereid voor de winter. We hebben nog een hindernis, een geul oversteken. Wim steekt hem met zijn lange benen in één keer over. Dat redt Joke niet en ze stapt op een treetje in de geul om de overkant te bereiken. Echter ook deze tree is glad en Joke glijdt heel charmant onder toeziend oog van groepsgenoten onderuit. Ze valt op een wandelstok, die in tweeën breekt. Ze komt er zelf, enigszins geschrokken, verder zonder kleerscheuren vanaf. We lopen door mooie stukken bos, waarbij de bomen zijn begroeid met baardmossen.

Heilige bron

Ook passeren we een heilige bron en diverse watervallen.

Waterval

In Gumdel (ca. 2240m) lunchen we, daarna is het nog een klein stukje afdalen waarna we het dal doorsteken met een degelijke hangbrug, waar niet iedereen met plezier over heen gaat.

Hangbrug

Het laatste stukje klimmen we. De kuitspieren hebben na twee dagen nog niet zoveel zin, maar verder gaat het lopen lekker. Als we bij de kampplaats in Kyama zijn, begint het net te regenen. We zetten snel onze tent op. Onze tassen zijn er nog niet, dus schuilen we onder het afdakje om te wachten op de spullen. Als het zo goed als droog is, zijn onze tassen er en richten we de tent in. Helaas gaat het daarna nog weer harder regenen, we eten gelukkig onder een dak.

Stupa bij Gumdel

hoogte profiel