Wim & Joke's vakantie website

Wandeltrekking vakantie 2017: Nepal "Numbur Cheese Circuit Trail"
Dag 8 afstand: van: naar:
Zondag 29 oktober 2017 9,8 km Kyama (ca. 2255m) Lhachhewar (ca. 2765m)

Nepali flat in oerbos

We worden wakker met wederom een indrukwekkend uitzicht.

Ochtend uitzicht

Na het vele afdalen van gisteren, volgt vandaag Nepali flat, wat betekent dat stukjes dalen en stijgen elkaar afwisselen. We lopen over een één jaar oude brede weg, waar we lekker stevig kunnen doorlopen. Dat geeft de ruimte om zowel de stramme bovenbeenspieren als de kuiten weer wat soepel te krijgen.

Nepali flat / bredere weg

De zon schijnt volop in de ochtend wat landschappelijk een mooi beeld oplevert. Er zijn sinds deze weg er ligt al wel weer enkele aardverschuivingen geweest, met onder andere ontwortelde bomen tot gevolg, waar alweer wandelpaadjes omheen zijn gemaakt. De brede weg wisselen we twee keer af met een afsnijpaadje naar beneden. Tegen tien uur zijn we al bij de geplande lunchplek, een beetje vroeg. De kok koopt bij de vrouw die er woont aardappelen en groenten die ze nog eerst van het land moet halen.

Speel met balletje

Ondertussen zijn alle dragers er ook. Ze hebben een balletje gemaakt dat ze overgooien. Een van de medereizigers heeft een paar tennisballen meegenomen en eentje aan de dragers gegeven. Met volleybalslagen wordt er met plezier gespeeld. Als de kok en zijn ploeg verder trekken, gaan wij even later ook weer.

Smal bospaadje

We lopen door een oerbos via een smal bospaadje. Langs het paadje stroomt een krachtige rivier. Door het geluid en de vochtige lucht voel je zijn aanwezigheid. De bomen zijn hier ook begroeid met baardmossen.

Rivier

Na 20 minuten, op een open plek, bereiken we alsnog onze lunchplek. De zon schijnt op het dekzeil en we zonnen nog een tijdje. Er zijn twee hanen en een kip met 7 kuikentjes die voorzichtig in onze buurt rondscharrelen. Als we de eierdoppen van de eitjes die we mee hebben naar ze toe gooien, komen ze alsnog dichterbij om ze op te eten.

Lunch bereiding

Tegen 12 uur krijgen we onze lunch: verse aardappelen, salade en groene groenten in bladerdeeg. Elke keer weer bijzonder hoe ze onderweg een veelzijdige maaltijd gereed maken. Zelf eten de Nepali Dahl Bath die tegelijkertijd wordt gemaakt. Als we ons eten op hebben, zien we verschillende dragers op de bergwand voor ons lopen.

Nog ff 400m omhoog

Als toetje hebben we nog een klim van 400 hoogtemeters. Dat wordt nog even afzien met volle maag. De zon is weg, dus daar hebben we geen last van. De klim gaat ons verrassend goed af. Eenmaal in cadans, klimmen we gestaag in één keer naar boven. Bijna boven begint het wederom (net als gisteren) te regenen, nog niet zo hard, maar we doen wel de hoezen om onze rugzakken. We komen nog redelijk droog aan op het kamp, maar eenmaal daar gaat het alsnog harder regenen. We kijken terug op een afwisselende wandeldag die we lekker hebben gelopen.


hoogte profiel