Wim & Joke's vakantie website

Wandeltrekking vakantie 2017: Nepal "Numbur Cheese Circuit Trail"
Dag 9 afstand: van: naar:
Maandag 30 oktober 2017 9,7 km Lhachhewar (ca. 2765m) Ngeju Kharka (ca. 3670m)

Klauteren door de Nepalese Jungle

Via een smal pad verlaten we het kamp, direct klimmen en dat zullen we vandaag nog veel doen.

Vertrekhoogte Lhachhewar

Vrij snel komen we in een bos met naald- en loofbomen die zijn begroeid met baardmossen. Ze kleuren al voorzichtig in de herfstkleuren, rood en bruin. In een jungle mag een rivier niet ontbreken en deze is dan duidelijk aanwezig. Door de hoogteverschillen en begroeiing zien we hem niet altijd, maar hij is luid en duidelijk aanwezig. Door het klimmen kan de softshell al snel uit. De zon zorgt er ook voor dat de temperatuur stijgt, al merken we dat eigenlijk alleen op de open plekken in het bos.

Het pad

We passeren diverse stroompjes die we de ene keer oversteken met een bruggetje en de andere keer via stenen of planken. In dit bos geen apen, want op deze hoogte is het te koud voor ze.

Rivier 1
Een korte stop bij een rivier

De lunch is op een open plek in het bos, nabij de rivier voor vers water om te koken. Op ons verzoek een eenvoudige lunch (sandwiches met bonen in tomatensaus) zodat we enerzijds niet met een ‘te’ volle maag verder hoeven te klimmen en anderzijds graag droog de kampplaats willen bereiken, want de neerslag begon de afgelopen dagen halverwege de middag.

Rivier 2

Het klimmen wordt al snel klauteren, want menig tred is te hoog en heb je armkracht nodig jezelf op te hijsen. Dat maakt deze wandeling zwaarder dan de Manaslu die we in 2003 hebben gelopen. Ook stijgen we sneller naar grotere hoogten, waardoor zuurstof ook een rol speelt, al lijkt dat vandaag nog heel erg mee te vallen.

Vee

De neerslag komt al snel, dit keer geen regen, maar hagel en later sneeuw. Het wandelen wordt daardoor nog zwaarder dan het al is. Joke heeft eerst alleen een regenjas aan, maar de temperatuur daalt rap, waardoor de softshell er toch nog onder moet. Erg vervelend, want het sneeuwt flink door en zo ligt er ook sneeuw tussen de kleding en in de tas. Door het wisselen heeft ze het koud gekregen en gaan even later ook de handschoenen aan, die ze gelukkig bij d’r heeft. Als ze aan gids Jim vraag hoe ver nog, geeft hij aan dat het nog een uur lopen is. Dat is meer dan gedacht en de energie raakt op. Niet veel later treft ze Wim die ‘een groepje’ verder voorop liep.

Wandelen in de sneeuw

De laatste 30-45 minuten lopen we samen naar het kamp. We warmen ons op bij het vuur in één van de hutten. We worden helaas even later weggestuurd omdat onze tent nog niet staat. Met natte en koude handen zetten we de tent op in de sneeuw. De eerste tenten hebben al een dik pak sneeuw op hun dak, gelukkig gaat het niet hard meer. We zijn blij als de tent staat en we ons even kunnen opwarmen in onze warme slaapzakken.


hoogte profiel