Wim & Joke's vakantie website

Wandeltrekking vakantie 2017: Nepal "Numbur Cheese Circuit Trail"
Dag 11 afstand: van: naar:
Woensdag 1 november 2017 3,2 km Ngeju Kharka (ca. 3670m) Tussenkamp (ca. 4440m)

Gestaag klimmen

Na de rustdag klimmen we vandaag naar het tussenkamp op 4400 meter, drie uur lopen, gestaag omhoog. Bij Joke gaat het lekker (na de massage van gisteren), bij Wim gaat het iets minder. Het is koud als we vertrekken, de zon is nog niet boven de bergtoppen uit.

Rivierbedding

We steken de rivier Likhu Khola over en klimmen verder. De zon komt er al snel bij en de eerste lagen kleding kunnen uit. We genieten van de mooie vergezichten met de Numbur en andere toppen van de Everestregio op de achtergrond. De rivier heeft een mooie rivierbedding met struiken in alle tinten geel, rood en bruin.

Het gaat omhoog 1

We klimmen vandaag in Numbur-stijl, dus regelmatig hoge opstappen. De hoogte speelt al parten, dus elke stap te snel, is confronterend. Tegen twaalf uur komen we aan in het kamp. Het laatste stuk komen we al dragers van de keukenploeg tegen die water aan het halen zijn, want bij het kamp is niet direct water voorhanden.

Het gaat omhoog 2

De eet- en kooktent staan vlak en enkele snellere wandelaars hebben ook nog enigszins vlakke plek gevonden. We speuren de helling af op vlakkere stukjes. Helemaal vlak gaat zeker niet lukken.

Scheve tent

Achter een grote steen lijkt het wat vlakker en daar zetten we de tent op. In de middag als het gaat hagelen, proberen we wat te rusten, maar dat lukt niet. We liggen toch schever dan gedacht, zowel naar het voeteneind als zijwaarts. We leggen de extra matten dubbel om de helling te compenseren en hopen het beste voor de nacht, die uiteindelijk erg onrustig verloopt.

Uitzicht vanaf Tussenkamp

hoogte profiel