Wim & Joke's vakantie website

Wandeltrekking vakantie 2017: Nepal "Numbur Cheese Circuit Trail"
Dag 12 afstand: van: via: naar:
Donderdag 2 november 2017 6,9 km Tussenkamp
(ca. 4440m)
Gyajo La
(4840m)
Tare Kharka
(ca. 4140m)

Topdag

Vandaag over de Gyajo La pas, dus klimmen. Hoe hoger we gaan, hoe ijler de lucht. We lopen langzaam, dus de omgeving verandert niet zo snel.

Op weg naar de pas 4880m

De rotsen al dan niet besneeuwd vergezellen ons de hele klim. Tegen 11 uur zijn we op de pas. Dat ging gemakkelijker dan verwacht.

Woef op de pas

De zon schijnt uitbundig en er is geen wind op deze enigszins brede pas. We maken de nodige foto’s bij de piramide van stenen en eten onze meegebrachte lunch op. De zon heeft al plaats gemaakt voor enkele mistwolken.

De afdaling

Tegen half 12 beginnen we met de afdaling. Een nieuwe omgeving. Een stijl, besneeuwd pad maken het niet erg relaxed. Eigenlijk is de hele afdaling opletten, een glijpartijtje of een verstapping is zo gemaakt. De reflex bij glijden is naar achter leunen, maar dat moet juist niet. Druk op de voorvoet houden zorgt ervoor dat het glijden ophoudt. Als dat beter lukt, wordt het dalen ook relaxter. Enige jalousie voor de makkelijke dalers zonder angst is aanwezig. Af en toe om je heen kijken is de moeite waard, want het dal is mooi gekleurd en we zien nog een stroompje dat bevroren is.

Herfstkleuren

Na een korte stop onderaan de helling, wandelen we richting het kamp. We passeren diverse stroompjes, waardoor we nog steeds alert moeten zijn.

Rivier

Enigszins uitgeput komen we aan op het kamp, waar we met een beker warme limonade worden onthaald. Met nieuwe energie zetten we de tent op, waarna we alsnog een tweede deel van de lunch krijgen, een knoflooktomatensoep.

Onze gidsen op de top

hoogte profiel