Wim & Joke's vakantie website

Wandeltrekking vakantie 2017: Nepal "Numbur Cheese Circuit Trail"
Dag 13 afstand: van: naar:
Vrijdag 3 november 2017 5,1 km Tare Kharka (ca. 4140m) Khola Kharka (ca. 4005m)

Het venijn zit in de staart

We starten met een mooie afdaling, die over een smal paadje loopt.

Ochtend bergzicht

Tot de rivieroversteek is het wat steiler en opletten. Nadat we de rivier oversteken, lopen we parallel aan de rivier. Het pad is redelijk geëffend en glooiend. We zijn enigszins opgelaten omdat we lekker lopen. Ontspannen volgen we de rivier.

Naar de rivier afdalen Wandelen in de bergen

Met dat ontspannen lopen is het gedaan, als er een groot rotsblok naar beneden horen komen. In het midden van de groep kijken we elkaar even aan. We horen geen stemmen, dus wellicht valt het mee. Als we doorlopen, voorbij een rots en bij de voorste van de groep proberen aan te sluiten, zien we een gruishelling tussen hen en de rest van de groep. De eerste drie zijn aan de overkant, waaronder Wim, die bij een afzet een losliggend rotsblok had laten wegglijden. De gids staat halverwege de helling en begeleidt ieder één op één naar de overkant. De plek waar je moet wachten blijkt ook niet stabiel, want terwijl Joke de oversteekt, glijdt toch nog een groepsgenoot weg. Een van de andere gidsen weet hem met een wandelstok toch nog van een ritje naar beneden te behoeden. Met wat schaafwonden en de schrik komt hij ervan af. Uiteindelijk haalt iedereen de oversteek. Aan de andere kant mogen we bij de helling omhoogklimmen. Op stabielere grond, met struiken komen we even bij van de schrik, maar het relaxed lopen is gedaan.

Wim in bamboe bos

We vervolgen een steil pad door het bamboebos omhoog. Lastige opstapjes, waarbij het moeilijk is je ritme te vinden en af en toe moeten we onszelf echt omhoog hijsen. Regelmatig korte pauzes om op adem te komen. We klimmen gestaag verder door het hoger gelegen loofbos. Het is een lange en slopende klim, weer terug naar de 4000m. Voor Joke net te slopend, want die wordt met het kamp in zicht toch nog plotseling misselijk. Gelukkig staat, met wat hulp, de tent snel en kan Joke gaan rusten.

Plantje

hoogte profiel