Wim & Joke's vakantie website

Wandeltrekking vakantie 2017: Nepal "Numbur Cheese Circuit Trail"
Dag 16 afstand: van: naar:
Maandag 6 november 2017 4,2 km Pani Pakha (ca. 3110m) Khahare (ca. 2175m)

Jungle

Vandaag gaan we verder met dalen waar we gisteren zijn gebleven.

Ontbijt met uitzicht

We dalen naar ruim 2000m. Joke is weer fit en loopt in de kopgroep mee, al zijn er ook nog twee snelle lopers, waaronder Wim, met de hoofdgids vooruit. Jim begeleidt de kopgroep met 6 lopers. Het dalen gaat gemakkelijk, al zegt dat niets over het pad door het bos. Er zijn regelmatig grote afstappen en diverse stenen zijn glad. Op een open plek met mooie grote vlakke stenen verzamelen we. Daar hebben we uitzicht op het dal met rivier, en vooral het bos op de tegenoverliggende bergwand met de spreekwoordelijke duizend tinten groen met her en der een waterval ertussen.

Uitzicht op het dal

Na een lange stop gaan we verder en dalen we naar een stalen hangbrug bij een Hindoetempeltje.

Hindoe tempel bij hangbrug

We gaan de brug over en komen uit in een stukje jungle. Hoge luchtvochtigheid, diverse watervallen, zingende vogels en een dicht bos. Je waant je in een andere omgeving.

Snelstromende rivier met waterval door de jungle

In de jungle zijn de stenen uiteraard glad. Gelukkig is het deels bergop, waardoor we minder snel uitglijden. Voordat we het doorhebben zijn we de jungle alweer uit en komen we aan bij een waterkrachtcentrale in aanbouw. Er moet nog veel gebeuren voordat dit project gereed is.

Waterkrachtcentrale in aanbouw

Voor de lunch zijn we al bij het kamp, waar we op het erf of in het groen onze tenten opzetten. Het kamp is bij een lodge en kaasmakerij. Als de laatste wandelaars er ook zijn, lunchen we.

Kamp

Het is warm en we genieten van de zon. Na de lunch gaan we naar een loungeplek bij de rivier waar we het reisverslag bijwerken en genieten van het laatste beetje zon van de middag.

Rivier nabij kamp

’s Avonds eten we buiten in het donker. Bij het toetje wederom taart, vanwege jarige Eveline. De taart wordt met kaarsjes erop bezorgd door de kok en door de jarige uitgeblazen. Eveline hakt de taart in vele stukjes zodat ook alle Nepali een stukje kunnen pakken. Ze zijn erg verbaasd en genieten uitbundig van hun stukje.


hoogte profiel