Wim & Joke's vakantie website

Wandeltrekking vakantie 2017: Nepal "Numbur Cheese Circuit Trail"
Dag 20 afstand: van: naar:
Vrijdag 10 november 2017 - Kathmandu Abu Dhabi
Zaterdag 11 november 2017 - Abu Dhabi Assen

Het lange wachten

Vandaag gaan we (net als zeven andere reisgenoten) terug naar Nederland. Zo’n dag bestaat uit veel wachten. In de ochtend gaan we Thamel in en halen nog wat te eten voor de lunch en onderweg. Na een uitgebreid rondje zijn we wel uitgelopen in Thamel en gaan we terug naar het hotel.

Een straatje in Kathmandu

Vlakbij onze kamer op de derde verdieping is een terras waar we lunchen. Om 12 uur leveren we de sleutel in en sluiten ons aan bij de reisgenoten die al met een kop koffie in de lobby zitten. Sanu is er ook en we krijgen als afscheid een sjaaltje. Om 13 uur gaan we naar het vliegveld. Het gebouw van het vliegveld is formaat van een lokaal vliegveld, maar de hoeveelheid mensen niet, dus het is er lekker druk. De beveiliging is gescheiden voor mannen en vrouwen. Het lijkt erop dat de rij voor Joke korter is, maar bij de mannen komt er een rij bij, waardoor Wim uiteindelijk veel eerder door de controle is dan Joke. Eigenlijk maakt het ook niet uit of je in de rij of achter de beveiliging staat te wachten. Als Joke de controle ook heeft overleefd, lopen we door naar de gates. Daar hangen we tegen muurtjes en op vensterbanken. Ook lopen we af en toe wat heen en weer en bekijken we hoe de Nepali het bagagevervoer regelen. De korte stukjes doen ze op Nepali stijl, dat wil zeggen met de hand duwen/trekken.

Karretje verplaatsen Nepali stijl

Het duurt een tijd voordat ons vliegtuig is geland en bekend is bij welke gate we moeten zijn. Daar wachten we opnieuw en uiteindelijk mogen we het vliegtuig in. We hebben stoelen aan de ‘goede’ kant geregeld en zien tijdens de vlucht de (besneeuwde) bergtoppen van de Himalaya boven de wolken uitsteken.

De toppen van de Himalaya

Als het mooie uitzicht voorbij is, kijken we nog een film. Tegen acht uur lokale tijd zijn we op de luchthaven van Abu Dhabi. Het is voor ons nog zoeken naar de transferbalie van KLM, waar we onze boardingpas voor de tweede deel van de vlucht kunnen ophalen. Als we die hebben, besluiten we nog even naar buiten te gaan. Men verklaart ons voor gek, want in de luchthaven is airco en buiten is het donker en warm. We willen nog wat geocachen dus zoeken de douane. Na wederom een tijd gewacht te hebben en een stempel in het paspoort rijker zijn, kunnen we echt naar buiten.

Buiten bij de luchthaven van Abu Dhabi

De warmte komt op ons af en het valt niet mee om te wennen. We wandelen in de saaie omgeving van de luchthaven en vinden nog twee caches. Tegen tien uur keren we weer terug naar de luchthaven. Bij de douane zijn er geen beambten (en dus geen uitstempel), maar poortjes die het paspoort en het gezicht scannen. Dat lukt niet in één keer, maar bij een ander poortje lukt het wel.

De hal van terminal 1

We gaan naar de ronde centrale hal met mooi dak en winkels en horeca. Daar drinken we wat en frissen ons op voor de nachtvlucht. Tegen twee uur gaan we weer de lucht in en kunnen we wat gaan slapen. Al vroeg komen ze met het ontbijt met mooi Nederlands design. We voelen ons met het Delfts blauw alweer thuis en Nepal voelt alweer ver weg. De bagageafhandeling gaat vlot en voor we het weten zitten we om zeven uur in de rechtstreekse trein naar Assen.

In de trein naar Assen

Helaas regent het daar en sluit de bus absoluut niet aan op de trein waardoor we in Assen nog ruim 20 minuten moeten wachten. Maar tegen 11 uur zijn we dan echt thuis.