Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2018: Spoor van de Vrijheid
Dag 6 afstand: van: naar:
Donderdag 19 juli 2018 0,0 km Aachen Aachen

Aachen is 'bevrijd' op: 21 oktober 1944

Lekker Duits eten in Aken

Een rustdag, eigenlijk al wel snel, maar gezien de warme dagen ook wel lekker. Kunnen we even bijkomen van de pittige dag van gisteren. Uitslapen lukt niet echt, want de tent naast ons met fietsende opa en oma met twee jonge kleinkinderen gaan weer op pad. Om 8.15 uur rijdt de bakker al bellend het terrein op en halen we verse broodjes. Na het ontbijt, lopen we richting het centrum, zo’n 2,5 km.

Makette Aachen Dom

We bezichtigen eerst de Dom met een overdaad aan bladgoud en marmer. De glas-in-loodramen zijn mooi en waarschijnlijk kostbaar, want sommigen zijn gesponsord.

Glas-in-lood ramen Aachen Dom

Aken verkennen we met de GPS. De schatten vinden levert, zoals wel vaker in steden, een wisselend resultaat op. Tegen 12 uur zoeken we een terras op voor de lunch. Het duurt even, maar het resultaat is er niet minder om. We belanden bij Café Kittel op een ruim opgezette Biergarten. Her en der studerende gasten en bloemen in bierglazen.

In de Biergarten

Wij bestellen een biertje en een omelet met drie soorten brood: vloerdesem, roggebrood en knapperig wit bolletje met salade. We worden vriendelijk bediend en genieten van de ongedwongen sfeer. Tegen 2 uur zoeken we nog twee caches en relaxen we nog bij een parkje. Na nog een terrasje achter de Dom, waar we mensen hebben gekeken, besluiten we richting Kinoplatz te lopen. Daar hadden we gisteren boodschappen gedaan en gezien dat er een paar terrassen waren. Deze zijn uit het centrum en in richting van de camping. Daar genieten we van een heerlijke Duitse steak van de Black Angus rund bij Kaizerwetter restaurant.

Diner