Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2018: Spoor van de Vrijheid
Dag 18 afstand: van: naar:
Dinsdag 31 juli 2018 0,0 km Chartres Chartres

Chartres is bevrijd op: 18 augustus 1944

Slenteren door Chartres

De dagen vliegen voorbij. Alweer een rustdag. We zijn eraan toe, een dagje niet fietsen. We staan relaxt op. De kleding aan de waslijn is droog en we besluiten een tweede handwas te doen. Terwijl de kleding weekt, ontbijten we met een verse baguette. Om ons heen ruimen medekampeerders en de camperaars hun spullen op om weer verder te gaan, maar wij blijven nog een nachtje. We gaan te voet en cachend naar het centrum, een dik half uur langs het watertje.

Langs het water

Na een paar gevonden caches komen we aan in het centrum. Bij Sarah op het marktplein drinken we koffie. Op de hoek van het plein staat een rij mensen bij de bakker.

Rij bij de bakker

Op ons terras is ook een fietser die zijn spullen heeft uitgestald. Na de lekkere koffie bezichtigen we de indrukwekkende kathedraal.

Kathedraal Chartres

Hiervan is alleen het centrale deel open, maar dat is al groots. De glas-in-loodramen zijn mooi, zeker met de zon die er doorheen schijnt.

Glas-in-lood ramen

De kathedraal heeft nog een cache voor ons in petto, altijd leuk. Met veel plezier zoeken we de antwoorden op de vragen en beredeneren we de afstand. Eenmaal weer buiten, besluiten we eerst naar het station te gaan in het laaggelegen deel van Chartres.

Mooie muurschildering

We willen morgen naar Angers 3 dag etappes verder naar zuidwesten. Angers ligt in de Loireregio - dat is een andere regio dan Chartres - en de fietsen moeten mee, dus de beambte moet wat langer zoeken naar een geschikte treinverbinding, maar we staan 10 minuten later met tickets weer buiten. In Frankrijk weet je van tevoren niet welk perron het wordt en we verkennen de mogelijkheden om op het midden perron te komen met de fiets. We vrezen dat het trappen worden als we naar het midden perron moeten, maar dat zien we morgen wel.

Gebouw van de Tourist Information

We lunchen lekker vlakbij de kathedraal. Daarna slenteren we nog de winkelstraten door op zoek naar postzegels. Nadat we die bemachtigd hebben uit een automaat bij een postkantoortje drinken we nog een kop koffie op een terras. Tegen vier uur zijn we terug op de camping waar we nog wat luieren, een echte rustdag.

Watertje door Chartres