Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2018: Spoor van de Vrijheid
Dag 21 afstand: van: naar:
Vrijdag 3 augustus 2018 91,9 km Châteaubriant Tinténiac

Tinténiac is bevrijd op: 2 augustus 1944

Essence C

We hebben een missie vandaag: na een aantal dagen supers en brico’s afgestruind te hebben, willen we vandaag echt brandstof gaan halen. We hebben nog voor een paar dagen benzine en willen graag verder met de kwalitatief schone benzine, en dat heeft in Frankrijk de naam Essence C (wasbenzine). Dat is moeilijker verkrijgbaar dan Essence F (met naar verluidt een wat slechter brandpunt, iets minder schoon). Met wat speurwerk op het internet gisteren op de camping zijn we erachter gekomen dat de Brico Dépôt in Rennes nog een fles op voorraad moet hebben. Of dat zo is moet nog blijken, maar wij zoeken de winkel vandaag op. Maar eerst nog naar Rennes toe, zo’n 50km.

Fietspad op voormalige spoorbaan

We beginnen met een voormalig spoorlijn naar Rouge. De spoorbaan fietst relaxed, goed asfalt, maar vol met takjes, bloesems en nootjes van de aangrenzende bomen. Voor ons niet echt een probleem, maar de tegemoetkomende skeeler heeft er duidelijk meer last van. In Rouge verlaten we dit tracé en fietsen we verder over knusse landweggetjes. Onderweg mogen we nog even wachten op een boer die zijn koeien laat oversteken. Veel zin hebben de koeien niet om in de hitte in het weiland te staan, dus doorlopen doen ze niet echt. Als er ruimte valt tussen de koeien, laat de boer ons en de twee auto’s maar eerst gaan.

Overstekende koeien

In Corps Nuds, een bijzonder naam (naakt lichaam) en een mooie Russisch aandoende kerk, halen we drinken voor de lunch.

Kerk in Corps Nuds

De thermometer bij de apotheek geeft 28 graden aan en er is bijna geen wind. In de zon voelt het warmer. Rennes heeft een grote voorstad, dus fietsen we een lang stuk door bebouwing op een fietspad langs de doorgaande weg. Bij een kerk in die voorstad lunchen we op de trap.

Straatje in Rennes

In het centrum zetten laten we de GPS navigeren in de richting van de Brico Dépôt. Met een rondje om het winkelcentrum staan we uiteindelijk bij de ingang. Wim haalt de laatste fles van de stelling en giet deze eenmaal buiten over in de reservefles. Vervolgens fietsen we verder richting de route, die de voie volgt. De route slingert om de hoofdweg heen over wederom mooie landweggetjes met een gevarieerdere omgeving, akkers, weilanden en gehuchtjes. Het is licht glooiend en we hebben wind tegen, dus is het nog aardig doorfietsen. Tegen 17h zijn we met de boodschappen op de camping. Een mooie camping municipal met vakken gras, bomen en vogels die van zich laten horen. De dag sluiten we af met een lekkere maaltijd Basmati rijst met zoetzure saus, een keer wat anders dan pasta.

Dinner

hoogte profiel