Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2018: Spoor van de Vrijheid
Dag 25 afstand: van: naar:
Dinsdag 7 augustus 2018 80,3 km Le Luot (Subligny) Balleroy

Balleroy is bevrijd op: 12 juni 1944

Ploeteren door Normandië

We vertrekken om 8:20 om Normandië verder te verkennen. We verwachten na het eerste deel in Normandië gistermiddag dat het veel ploeteren wordt. We fietsen vanaf de camping eerst over landwegen terug naar de route. Velen daarvan zijn hol, maar stukken ervan komen wel hoog genoeg om nog wat uitzicht te hebben op de akkers, koeien en het heuvellandschap. Nadeel van onze route is het pittig klimmen en dalen is tussen 75m en 180m.

Holle weg 1

Na een uur fietsen hebben we drie serieuze klimmen gehad, daarvan moeten we even bijkomen. De wegen zijn rustig, er passeert wel eens wat, maar dat gaat gemoedelijk. Het tempo ligt laag, maar we komen verder. In Hambye halen we brood en boodschappen voor de lunch. Daarna ploeteren we verder. In Dangy zijn we het ploeteren zat en besluiten we een hoek af te snijden en de D38 naar Saint-Lô te volgen. In het volgende plaatsje zien we langs de weg een dorpsommetje met twee picknickbanken, waar we gaan lunchen.

Lunch plek

De laatste klimmen richting Saint-Lô zijn meer bescheiden. We doorkruizen Saint-Lô om het plaatsje uit weer geconfronteerd te worden met een steile klim met een stuk lopen. Een vriendelijke Française die net met de auto weg wil gaan, biedt ons (gekoeld) water aan, dat we niet afslaan.

Kleurige rotonde in Saint-Lô

Daarna blijven we wel klimmen en dalen, maar zowel de hoogtes als stijgingspercentages vallen mee. We komen dan ook fietsend aan bij de camping.

Holle weg 2

Het is in de middag grotendeels bewolkt, wat het fietsen aangenaam maakt. Bij de camping zijn de wolken uitgegroeid tot dreigende regenwolken en we willen dan ook snel een tent opzetten, maar bij de receptie beweert de eerste (jonge) dame dat de camping vol is en we alleen een caravan kunnen huren voor 4 dagen. Gelukkig komt haar (oudere) collega erbij die nog een plekje op het stacaravan gedeelte weet waar een tent kan staan. We zetten alsnog snel de tent op en als die staat vallen de eerste druppen al. We richten de tent in zodat we er zelf ook gemakkelijk in kunnen zitten.

Dreigende luchten

En regenen gaat het, een stortbui. Voor onze tent een vuurdoop, die het niet helemaal glansrijk doorstaat. Onder druk van een tweede onweersbui koken we ons eten en we eten de maaltijd half in de tent op. Een beetje onwennig is het wel. We hebben onze fietsonderkleren niet kunnen uitspoelen en de regen zijn we niet gewend tijdens deze hete vakantie. Gelukkig dat we de laatste etappe nog kunnen opsplitsen, zodat we op tijd op de laatste twee campings kunnen zijn.


hoogte profiel