Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2019: De Groene Ronde van Ierland
Dag 1 afstand: van: naar:
Zaterdag 13 juli 2019 4,2 km Assen Assen station
Zaterdag 13 juli 2019 76,8 km Assen station Zwolle station
Zaterdag 13 juli 2019 18,7 km Zwolle Kampen-Zuid
Zaterdag 13 juli 2019 124,5 km Kampen-Zuid station Leiden Centraal
Zaterdag 13 juli 2019 34,3 km Leiden Centraal Schiedam Centrum station
Zaterdag 13 juli 2019 27,8 km Schiedam Europoort (P&O Ferries)
Zaterdag 13 juli 2019 362,2 km Europoort (P&O Ferries) Hull (P&O Ferries)

Reisdag of toch een fietsdag?

De boot vertrekt aan begin van de avond, dus we hebben de tijd om er te komen. Maar omdat ProRail weer aan het werk is bij Zwolle, hebben we de extra tijd nodig. Tegen 11 uur zijn we daarom al bij het station in Assen en kunnen we de overvolle intercity naar Zwolle nog halen. Zoals vaak, ook nu weer de fietsen op een willekeurig balkon geparkeerd. Helaas niet de goede gekozen, want het gehandicaptentoilet zit er ook. Maar we passen net zo lang dat de medereizigers wel naar de wc kunnen. Het is, denken we, lang wachten tot de NS een keer treinen bestelt met meerdere fiets(hang)plekken. In Zwolle loopt de trein leeg. Wij gaan fietsen naar Kampen-Zuid.

Langs de Ijssel

We hebben de route langs de uiterwaarden van de IJssel gelegd, zodat we direct al een beetje in de vakantiestemming komen. Daar zorgt het weer niet voor, want er is geen zon en het regent af en toe. In Kampen-Zuid zien we veel grote koffers de fietsplekken bezetten, maar achterin de trein is nog een ruim balkon waar onze fietsen kunnen staan. Met een overstap in Leiden komen we aan in Schiedam. Vandaar fietsen we naar Europoort, nog zo’n kleine 30 km, langs de Maas naar het westen fietsen. Bij Maassluis pakken we de pont naar Rozenburg, waar we bij de KFS een heerlijk, goed gevuld bord met lekkerbek, knapperige patat en flink bult salade krijgen.

Op de fiets naar Hull

Met nieuwe energie fietsen we de laatste 13 km naar de boot. Veelal in noordwestelijke richting, waar ook de wind vandaan komt. Om kwart over zes zijn we bij P&O ferries. We checken in en kunnen direct door naar de douane en de boot op. Dit laatste wel met een stevige klim van zo’n 12%.

De weg naar het fietsendek

We zetten onze fietsen vast en gaan naar onze hut. Die ziet er goed uit. Met zo’n 50 km op de teller, gaan we eerst douchen. Daarna gaan we het dek op.

Zicht op de maas vanaf het dek

Even na 7 uur roept de kapitein om dat we vertrekken, ruim eerder dan gepland. We genieten van het uitzicht op de haven. Met een Guinness proosten we op onze eerste vakantiedag.

Onze hut op de Pride of Rotterdam

De volledige trein/reis route van vandaag:
Assen (huis) - Assen (station) : fietsen
Assen - Zwolle : IC 738 (11:05-11:44)
Zwolle - Kampen Zuid : fietsen
Kampen Zuid - Leiden Centraal : IC 1844 (13:24-14:43)
Leiden Centraal - Schiedam Centrum : IC 2244 (14:45-15:13)
Schiedam - Maassluis : fietsen
Maassluis - Rozenburg : veerpont
Rozenburg - Europoort : fietsen
Europoort - Hull : veerboot