Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2019: De Groene Ronde van Ierland
Dag 4 afstand: van: naar:
Dinsdag 16 juli 2019 67,7 km Cookstown Strabane

Fietsen door de uitlopers van The Sperrins

Vandaag fietsen we verder door Noord-Ierland. Naast dat het gebied heel agrarisch is, kent het gebied ook een bergketen, The Sperrins (van het Ierse Speirín, wat 'kleine top' betekent). Het is een reeks bergen en één van de grootste hooglanden in Ierland. We fietsen er niet echt door, maar de flanken van de bergen zitten wel op onze route. Dus veel op en neer. Veel stukjes klimmen lopen richting de 7-10%, niet lang, maar vragen wel veel energie. Dat voelen we, want de vermoeidheid van gisteren hebben we nog in de benen zitten.

Loslopende schapen

Wederom qua weer een mooie dag met maximaal 22°C en als de zon schijnt voelt het snel warmer. Het uitzicht is mooi vandaag. Langs de weg veel weilandjes omringt met hegjes.

Vakjes met schapen

Dat levert een vakkenpatroon op aan de berghelling aan de overzijde met groene veldjes met witte stippen (schapen), met koeien, met in zwart plastic ingepakte grasbalen of licht groen (gemaaid gras).

Meer vakjes

Af en toe spettert het een beetje en schuilen we even.

18de eeuwse brug Newtownstewart

Tegen kwart over 4 zijn we in Strabane. Helaas is onze gastheer afwezig, waardoor we even op het terras moeten wachten. Helaas is de kroeg ook gesloten, we hadden daar graag een getapt biertje gedronken. Na het douchen lopen we een rondje door het plaatsje. Het is redelijk uitgestorven en zien uithangborden en posters met één Ierland. We eten bij de Indiër die gelukkig wel open is en een lekkere Tikka Masala heeft.

Nieuwschierige koeien

hoogte profiel