Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2019: De Groene Ronde van Ierland
Dag 8 afstand: van: naar:
Zaterdag 20 juli 2019 0,0 km Strandhill Strandhill

Duinpan

Gisteren hebben we een privé duinpan toegewezen gekregen voor onze tent. Handig want je zit uit de wind, nou ja, de duinpan is een meter diep, maar de wind is gelukkig wel veel minder. Je hebt wel privacy, maar we missen een boom voor een hoge waslijn. Want bij ons is een rustdag ook een wasdag. Dat wassen hebben we gisteren na het douchen gedaan. De was hangt nu aan de waslijnen tussen de fietsen.

Was bij de tent

We hadden de was opgehangen met de wetenschap dat er wel een buitje overheen gaat. Het is helaas niet bij eentje gebleven, want in de avond en nacht zijn de nodige millimeters gevallen. Als we om 9 uur ’s ochtend de was beoordelen, zijn gelukkig wel de eerste kledingstukken droog. Bij de lunch is overige kleding ook droog, al heeft die was nog een extra buitje gehad rond 10 uur. We verkennen het strandplaatsje en halen boodschappen voor de lunch.

Vlinders en rupsen

Daarna zijn we gaan geocachen met een wandeling naar een historisch protestants kerkje. Het is meer een ruïne. We hebben helaas de cache niet gevonden. Wel hebben we hele mooie stenen gezien, maar die mogen alleen digitaal mee.

Stenen

Bij de terug wandeling langs het luchthaventje zien we de reddingsbrigade oefenen met de heli. De heli hangt op ongeveer 20 hoogtemeters stil, terwijl de andere leden van het team één voor één omhoog worden getakeld.

Oefening reddingsbrigade

De surfers op het water zijn ook druk aan het oefenen. We keren terug naar de tent en gaan naar het café voor een lekker biertje. Daar eten we ook een pizza. Na het eten maken we nog een strandwandeling.

Hoge duinen

We komen langs hele hoge duinen, de baai en een cache die we wel vinden. Als we langs zee teruglopen, zien we in de verte weer regen. We hopen dat we het droog houden.

Strandwandeling (baai)
Knocknarea (381m)