Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2019: De Groene Ronde van Ierland
Dag 15 afstand: van: naar:
Zaterdag 27 juli 2019 0,0 km Galway Galway

Galway

Een rustdag in Galway, halverwege de vakantie. Wat gaat de tijd snel. Doordat het landschap zo afwisselend is en we de overnachtingen ook hebben afgewisseld, hebben we niet het gevoel halverwege te zijn. Traditioneel slapen we uit op een rustdag, ontbijten relaxed en wachten we tot de avondwas ook droog is. De voorspelling was dat het droog zou blijven vannacht, maar er zijn zeker drie buitjes over getrokken. Tegen half elf gaan we met de bus richting Galway. We stappen bij de Kathedraal uit en gaan cachen. De Kathedraal slaan we nog even over in verband met een uitvaart.

Galway Kathedraal

Tijdens het cachen houden we onze ogen open voor een lunchgelegenheid. Ook lopen we langs enkele outdoorwinkels voor een fles benzine voor onze brander. Bij de derde outdoorwinkel vinden we een fles brandstof en die nemen we direct mee. Ook de mini deo en tandpasta vinden we snel bij enkele drogisterijen. We lopen terug richting de kathedraal (en universiteit) op zoek naar een lunchgelegenheid. Bij een brasserie vinden we een plek en genieten van de zalmsandwich met sodabrood en de geitenkaassalade. Na de heerlijke lunch gaan we alsnog naar de kathedraal om het limestone te onderzoeken waarmee deze jonge kathedraal (1965) is gebouwd. We lopen daarna nog wat rond in Galway.

Sluisje met gezonken boot

Bij een andere kerk, waar we de cache niet vinden, is net een trouwerij geweest en de bloemen en andere aankleding worden weer opgeruimd. We lopen langs de haven en een oud sluisje op zoek naar Guinness, dat is minder moeilijk dan het cachen in een stad. Met een beetje geluk vinden we een tafeltje op een terras op de hoek van een winkelstraat.

Druk op straat bij de Pub

We hebben een mooi uitzicht op de voetgangers die oversteken en de (oude) auto’s die over de weg passeren. Het bruidspaar met de bruidegom in kilt komt ook een biertje drinken met de vrienden die al in de kroeg zijn. Na twee biertjes gaan we nogmaals het winkelgebied in. Het plekje op het terras is direct weer bezet.

Artiest op hoge eenwieler

In Galway is een kunstfestival gaande en het is nog steeds erg druk. We hebben geen zin om nog een uur rond te hangen en besluiten bij de M&S boodschappen te doen en bij de tent te gaan koken. Wederom is het veld weer volgebouwd. Dit keer nog meer auto’s op het veld. We kunnen deze camping niet aanraden, ook niet vanwege de bouwlamp hoog boven onze tent.

Avond op de camping