Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2019: De Groene Ronde van Ierland
Dag 17 afstand: van: naar:
Maandag 29 juli 2019 72,0 km Doolin Killimer
Maandag 29 juli 2019 4,0 km Kilimer harbour Tarbert harbour
Maandag 29 juli 2019 2,6 km Tarbert harbour Tarbert

Zomerse dag in wisselend verzet

Als we opstaan is de tent aan de buitenkant droog, een goed teken. Ontbijten doen we bijna in de zon die al uitbundig schijnt. Het is wel welke kant je opkijkt, want richting het zuiden lijken de wolken donker. Half bewolkt is het vandaag, met relatief veel zon.

halfbewolkt weer

Dat er droog weer wordt verwacht, zien we onderweg ook aan andere zaken, zoals volle waslijnen, boeren die gras binnen halen en twee buren die het muurtje in de voortuin schilderen. Vandaag dus geen drup regen, zo’n 22°C en weinig wind. Dat laatste is echt een verandering ten opzichte van de eerste weken. Tot zover het weer.

collage bermbloemen

We beginnen de tocht met een stevige klim nabij een richting een kasteeltje. In de berm zien we bloeiende heide, gele bloemen en een sloot/geul vol bloemen in diverse kleuren. Het laatste stukje naar het kasteeltje is 15% en dus een klein stukje lopen voor Joke. We laten de Cliffs of Moher rechts liggen en trekken het binnenland in. Leuke, slingerende landweggetjes, soms met hegjes, soms zonder. We schakelen veel, want de weg gaat aardig op en neer.

lekker doorfietsen na afdaling

Als het lukt bouwen we snelheid op tijdens de afdaling in het grote verzet (vooral in de ochtend). Dat lukt niet altijd (met name in de middag), want we hebben slechte stukken asfalt of kruizen een weg op het laagste punt. Na de kruising is het dan weer omhoog ploeteren in een laag verzet.

klimmen na kruising op laagste punt

In de middag fietsen we nog over een hele lange rechte, maar glooiende weg. Er is een windpark in aanbouw en we passeren een vrachtauto die de afleverplek niet kan vinden en we komen ‘m dus nog een paar keer tegen.

Lange rechte weg

We eindigen de dag met een vaartocht over de Shannon. We verlaten County Clare en gaan naar County Kerry.

over de Shannon

Om kwart over 4 zijn we bij de B&B die we hebben geboekt. We eten in de naastgelegen pub, waar de locals het paardenrennen volgen op de tv’s.


hoogte profiel